Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Let & Lækkert fra den franske bistro

Hvis du er kørt lidt træt i den udødelige røgede laks til forret, så prøv den, vi præsenterer her, hvor laksen er hakket og serveres med en klingende frisk basilikum-olie samt citron. Skal det være mere avanceret, går du ikke fejl af de vaniljestegte kæmperejer serveret på tynde skiver af æble og med strimler af squash og gulerod lagt ud som øjenfristere og tilbehør. Foto: Søren Bidstrup.

Let & Lækkert fra den franske bistro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er meget godt at hente i det moderne bistro-køkken. Her præsenterer vi en nem og forførende fransk menu, der overrasker med sit søde italienske slag med halen.

Mange af Europas berømte restauranter går nu bistro-vejen, den med de enkle, glade og fornuftigt prissatte retter.

Gedigne opskrifter, der ofte har deres udgangspunkt i et regionalt europæisk køkken, men som her piftes op i en ny, moderniseret udgave.

Godt set, for nu kommer flere ud at spise, uden at de pådrager sig lommesmerter eller får dårlig samvittighed midtvejs i måltidet, fordi de tillader sig at sidde der og nyde livet i en krisetid.

På vores vej gennem middelhavslandene summede det således af liv på disse bistroer, og det var slående så meget fantasi, farve og velsmag, som de forskellige kokke leverede på tallerkenerne. Vi jublede og gav os hen.

Hvis du er kørt lidt træt i den udødelige røgede laks til forret, så prøv den, vi præsenterer her, hvor laksen er hakket og serveres med en klingende frisk basilikum-olie samt citron. Skal det være mere avanceret, går du ikke fejl af de vaniljestegte kæmperejer serveret på tynde skiver af æble og med strimler af squash og gulerod lagt ud som øjenfristere og tilbehør.

Den gamle nordfranske klassiker Quiche Lorraine med bacon og creme fraiche synes mange at have glemt. Her kommer den i en helt ny version med Provence-inspirationer.

Og Panna Cottaen, den er ren sommerfryd.

Nemt og velegnet til gæster. Tilmed kan det meste forberedes i god tid.

God fornøjelse.