Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Liebhaver: Funktionel luksusbolig i Aalborg

Sporene af det traditionelle 1970er-hus er fuldstændigt visket bort, og i stedet står nu et supermoderne tre-etagers hus med ikke mindre end to store terrasser, hvor den øverste er overdækket, og den nederste er udstyret med et udendørs spa, som benyttes hele året. Foto: Lars Kaslov.

Liebhaver: Funktionel luksusbolig i Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Kristian Torp, ejer af Torp Byg og Aalborg Design Center, fandt en af Aalborgs bedste adresser

Det KAN lade sig gøre at flytte et superlækkert hus til en bedre beliggenhed, men det er ulige nemmere at modernisere et hus, der i forvejen ligger det perfekte sted.

Nogenlunde sådan tænkte Kristian Torp og hans familie, der tæller konen Karina Sletten Christensen, sønnen Sebastian på fem og pigerne Olivia og Emma på henholdsvis otte og ni år, da de for to et halv år siden købte et helt ordinært toetagers hus fra 1970erne med eternittag og hvide kalksandsten.

Ordinært kan man til gengæld på ingen måde kalde familiens nyrenoverede hus, der ligger med udsigt over Limfjorden mod vest. Og der er da heller intet genkendeligt tilbage fra det oprindelige hus.

»Vi har grebet vores eget hus an på nøjagtig samme måde, som vi gør, når vi laver totalrenoveringer for vores kunder. Hele ideen er nemlig, at vi ikke kun tænker i det æstetiske, men i lige så høj grad at det nye hus skal fungere for en moderne familie. Kvaliteten har været i højsædet, og det er klart, at vi har kunnet give den et ekstra nyk opad, da jeg selv har designet opbygningen og selv har håndværkere samt leverandører af alt inventar som skabe, gulve, fliser og så videre,« fortæller Kristian Torp, som ejer byggefirmaet Torp Byg samt Aalborg Design Center, og fortsætter:

»Det gamle hus i to etager var ikke optimalt for en moderne familie, så vi har lagt en ekstra etage på, samtidig med at de er blevet udvidet, så vi i dag har 275 kvadratmeter beboelse og cirka 100 kvadratmeter garage/feststue i den nederste etage. Vores grund skråner så meget, at den øverste etage ligger i plan med vejen, så for os er det faktisk stueetagen.«

Den ekstra etage betyder dog ikke trætte ben og en masse renden op og ned ad lange trapper i tide og utide. For Karina Sletten Christensen og Kristian Torp har tænkt huset igennem på forhånd, så der kun skal skiftes etage, når det alligevel virker logisk i hverdagen, og parret for eksempel skifter fra aftenhygge til at skulle sove.

»Vi ville have et moderne hus, som var logisk indrettet forstået på den måde, at vi som familie kan være samlet på den øverste etage i dagtimerne, hvor vi har indrettet stue, fjernsyns-rum, køkken-alrum, kontor samt vinkælder. Når vi så skal sove, foregår det i etagen nedenunder, hvor også børnene har deres respektive værelser, hvis de ønsker at være alene. På den måde bruger vi ikke en masse energi på at fare frem og tilbage mellem etagerne, fordi vi nøje har gennemtænkt, hvordan huset skal fungere i hverdagen.«

Alt det indvendige har været revet ned og bygget op på ny, og noget af det mest karakteristiske ved den øverste etage er de meget levende vægge, som består af naturskifer i multicolor, der har et højt indhold af jernoxider, som får det til at se ud, som om nogle af stenene er rustne. Stenene, der kommer fra firmaet Kongebro, er bygget op omkring en almindeligt muret væg og fremstår meget smukt og levende.

Karakteristisk er også det store åbne køkken-alrum, hvor man oven i købet har adgang til en hyggelig specialindrettet vinkælder, hvor parret ofte trækker gæsterne ind, når de lige skal have et lille glas inden middagen.

Selve køkkenet er indrettet med moduler fra Multiform, et firma som Kristian Torp repræsenterer via sit firma Aalborg Design Center. Køkkenet er en kombination af helt hvide moduler med corian-bordplader på den ene langside og en arbejdsø i sortbejdset egetræ med en praktisk granitbordplade på den anden side.

Praktisk er også de hvide fliser på gulvet, der er gennemgående i hele etagen med undtagelse af gæstetoilettet, der er udstyret med nogle store mørke italienske fliser. Men netop på grund af fliserne er der tænkt meget over akustikken i huset.

»Fra mit arbejde ved jeg, at fliser og god akustik sjældent går hånd i hånd. Derfor er hele huset forsynet med akustiklofter, så der er en virkelig god lyd i huset. Samtidig er lofterne udstyret med et hav af højttalere, så du kan lytte til musik, uanset hvor du befinder dig i huset. Fjernsyns-rummet har vi bevidst lagt så langt fra spisestuen som muligt. På den måde kan ungerne nemlig se deres yndlings-udsendelser, selv om vi voksne hænger ud og hygger over en god middag i spiseafdelingen. Grunden til, at jeg nævner det, er, at mange gerne vil have et åbent køkken-alrum-tv-stue, men de tænker sjældent over, at det kan være svært at snakke sammen, mens fjernsynet kører i baggrunden det er derfor godt at have en vis afstand mellem disse funktioner,« siger Kristian Torp.

Han indrømmer, at det har været en ordentlig omgang, men huset står som det gældende bevis på Kristian Torps ord om totalrenoveringen:

»Når man er vel forberedt og har en god indretningsplan at gå ud fra, går det sjældent helt galt, og selv om det har været et omfattende projekt, har det alligevel ikke taget mere end et år fra start til slut.«