Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Glædelig jul i Disneyland


Glædelig jul i Disneyland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når mørket falder på, tændes det store juletræ i et brus af lys og musik. Som bare ét af utallige shows og parader, der fyres af i Disneyland Paris i forbindelse med julen. Vi guider til jul i Walt Disneys univers.

»Aiiij, det er for sent - de har allerede tændt træet«, tænker Rejselivs udsendte på vej henover den hyggelige »Town Square« i Disneyland. Her står det 24 meter høje juletræ nemlig, tæt pyntet med udskårne trædekorationer, bolsjestokke, sløjfer og stjerner. Og inde mellem grenen skinner de lysende kugler allerede mildt.

Den smule lys er ikke for noget at regne, viser det sig.

»...fire...tre...to...én... Merry Christmas!«

'Mickeys magiske julelys' hedder ceremonien, hvor Mickey, Minnie og dansere i smukke vinterhvide kostumer hver aften synger og byder julemanden velkommen foran træet.

Han tæller ned til en tindrende tænding af hele juletræet, så det stråler vinterblåt op mod nattehimlen - sådan lidt Frost-agtigt - mens alle træer på pladsen og dekorationerne over hovedgaden ned mod Torneroseslottet afstemmes i farven.

'From all of us ...Merry Christmas' lyder det oppe fra scenen, hvor julemanden i sin røde kåbe og med langt hvidt skæg vinker til flokken af barnlige sjæle og børn, der vinker tilbage. Minus de tumlinger, der udmattede af dagens indtryk er dejset i søvn i klapvognen.

At træde ind i Disneyland er som at forlade 'The world of today', som Walt Disney skriver i sin velkomst.

Et farvel til hverdagen og en verden, der nu for alvor har fået børstet sommerfuglestøvet af sig. Til fordel for et livsbekræftende pusterum af tryghed, julestemning og fælles oplevelser. Måske har man brug for en stund til at værdsætte alt det varme og gode, som livet trods alt også tilbyder os. Og blive mindet om at give det til hinanden.

Så pønser man på at fejre julen på udebane og overlade arbejdet med pynt, de utallige måltider og oprydningen til andre, er Disneyland det mest julede, man kan forestille sig:

Når lyset tændes på træet, pibler barndommens juleminder frem, takket være synet af glaskugler og små rensdyr i træ på træet, sange, de fleste kan synge med på, og selve juletræet, der er som barndommens drømmetræ: Så stort, som man aldrig fik det.

Og ikke mindst alle de kendte Disney-figurer i paraderne - og de nye sjove. Fra klokkeblomst, klædt i varm rød velourkåbe, til legetøjet fra Toy Story, og Rip, Rap og Rup med tophuer, der kører med i julemandens kane, trukket af et rensdyrspand.

»Især i selve juledagene betyder det meget, at man her i Disneland genfinder lidt af sine egne traditioner. Måske betyder duften af honningkage jul for netop dig, mens andre kommer i stemning af et genkendeligt stykke pynt på træet, eller det sprøde andebryst på buffeten juleaften. Vi forsøger ikke at kopiere den hjemlige jul, for ville man have den, var man jo ikke taget af sted, men fordi duften af ægte ædelgran og synet af silkebånd er nok til at skabe atmosfære, når det er forbundet med minder,« siger assisterende manager på Hotel Disneyland, Brian Haurum.

Og netop Hotel Disneyland spiller en hovedrolle i Disneyland Paris' julekatalog.

Hele hotellet er overdådigt julepyntet som i en klassisk Disneyfilm. Og selve juleaften er der lysshow på hotellets loftskuppel, hvor alle de breve til julemanden, som børnegæster har lagt i en stor postkasse, sendes op mod Grønland. Det kan nydes af alle, der spiser julemiddag i en af hotellets restauranter.

Bor man ikke på hotellet, har man stadig mulighed for at kigge ind i hallen på Hotel Disneland.

Den er pyntet med sløjfebesatte granranker i bløde buer og et juletræ, der stræber mod loftet foran den åbne pejs. Men det, der især er værd at kigge indenfor for er det honningkagehus, der har fået plads midt i hallen.

Det ikke bare dufter af kanel, muskatnød og ingefær - det ér ægte. Bagt af bagere, der har brugt 3.000 timer, 120 kilo flormelis til taget alene og 150 kg sukker til vinduerne. Smeltet og rullet ud.

Den store udfordring er at holde begejstrede småbørn fra at forcere det lille stakit rundt om huset i et forsøg på at komme ind til deres helt egen eventyroplevelse i huset.