Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Aarhus' første græske restaurant åbner igen

Dimitri Theonas er tilbage ved de ægte grillkul på Akropolis, hvor ejeren spurgte, om han ikke ville tage over. Foto: Axel Schütt

Aarhus' første græske restaurant åbner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første græske restaurant i Aarhus, Akropolis, åbner igen med ejeren af legendariske Zorba ved kullene

Grillkullene har i syv måneder ført en henslængt tilværelse som aske på byens ældste græske restaurant. En legendarisk græker har dog igen tændt op i Akropolis med både græske bøffer på risten, en strålende ny restaurant og hygge, der stiger op i restauranten som røgen fra grillen.

Dimitri Theonas har overtaget forpagtningen af Akropolis i Frederiks Allé, der åbnede i 1979 og fra begyndelsen ikke bare udmærkede sig som en af byens første etniske restauranter, men også for sine saftige bøffer og den familiære stemning, som familien Papanikolaou skabte.

Ursula Papanikolaou åbnede sammen med sin mand Akropolis for 32 år siden. Han hed Dimitri og døde i 1994 i en trafikulykke i Grækenland. Enken bor stadig i ejendommen, men Akroplis har efter en lidt omtumlet tilværelse været lukket de seneste syv måneder.

Ursula Papanikolaou har dog fundet en ny Dimitri med alle forudsætninger for at genskabe den græske stemning, som alle dage har kunnet omkranse et godt måltid. Der er nemlig tale om manden, der i 1981 åbnede Zorba på Bruuns Bro sammen med to venner.

»Det var en rigtig sjov tid. Det var vores første forretning. Den gik godt, og vi havde Zorba frem til 1989. Du får ikke alle historierne fra dengang, men vi havde det godt - og kunderne det samme. Jeg har altid vidst, at jeg på et tidspunkt skulle tilbage til en verden ved grillkullene. Så da Ursula spurgte mig, sprang jeg til,« siger Dimitri Theonas.

Han er nu klar ved grillen fra klokken 16 hver dag frem til lukketid. Syv dage om ugen.

»Man kan blive træt af ikke at lave noget. Og så kan man blive meget glad af at lave meget, selv om man er træt. Glæden ved jobbet, det er, hvad der holder mig i gang. Jeg er bare glad for at være tilbage,« siger Dimitri, der smagfuldt har holdt restauranten i sorte og hvide farver.

Læs meget mere i Århus Stiftstidende torsdag 29. september.