Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Aarhus vært for stor fødevarekonference

Århusianske Poul Agger, der er søn af en mejeribestyrer og selv uddannet mejeriingeniør, satsede først på vegetabilsk mælk, nu vil han brødføde verden med soja-kød. Hans opfindelse præsenteres på den europæiske fødevarekonference til september. Arkivfoto: Axel Schütt

Aarhus vært for stor fødevarekonference

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus bliver ikke alene vært for Nordeuropas største madfestival, nu mødes også europæiske fødevareinvestorer og -eksperter til stor konference.

60 procent af Danmarks betydelige fødevareeksporterende virksomheder ligger i Aarhus-regionen.

Desuden er det her, den vigtige danske forskning på området er forankret. Blandt andet derfor, og fordi de lokale råvarer er af en exceptionel kvalitet, er det naturligt, at Østjylland er centrum for markante begivenheder, som kan være med til at sætte fokus på fødevarebranchen og dens produkter for at styrke samarbejder nationalt og internationalt.

Som Århus Stiftstidende tidligere har fortalt, er byen i festugen vært for Nordeuropas største madfestival, som er henlagt til Tangkrogen 6.-9. september.

Og nu bliver også den europæiske fødevarekonference European Food Venture Forum afholdt i Aarhus 5.-6. september. Her mødes Europas betydeligste fødevareinvestorer, -udviklere og -eksperter, for gennem de to dage at udveksle viden og indgå i samarbejder om nye bæredygtige initiativer indenfor både fødevare og sundhed.

Gyda Bay, der er innovationschef i Region Østjyllands Future Food Innovation er med til at understøtte udviklingen af nye fødevarer i området.

»Konferencen giver folk fra fødevarebranchen i Europa mulighed for at præsentere nye teknologier og ideer. Efterfølgende finder de sammen med investorer eller andre samarbejdspartnere for at få realiseret ideerne til glæde for verden. Erfaringsmæssigt ved vi, at denne proces giver bonus,« siger Gyda Bay.

På konferencen bliver der både talt om overordnede trends, ligesom der også præsenteres konkrete eksempler på nyudvikling.

»Efterfølgende kan parterne så ansigt til ansigt møde hinanden og finde ud af, hvordan tanke bliver til handling,« siger Gyda Bay.

Aarhus Kommune har medfinansieret European Food Venture Forum (EFVF), der afholdes i KPMG-huset og understøttes af blandt andre Udenrigsministeriet, Region Midtjylland, Aarhus Universitet, Agro Food Park i Skejby og Agro Business Park i Foulum.