Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Café Castenskiold genåbner med Michelin-kok

Rest. Castenskjold til anmeldelse
Foto: Axel Schütt

Café Castenskiold genåbner med Michelin-kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café Castenskiold ved åen genåbner med tre lokale ejere, et nyt koncept og en kok hentet ind fra københavnsk Michelin-restaurant

Efter sommerens konkurs åbner Café Castenskiold ved åen nu under navnet 'Castenskiold - mad & natklub'. Til at stå for maden har Castenskiold hentet stjernekokken Magnus Knudsen, der, udover at være en fast del af det danske kokkelandshold, kommer med en fortid fra bl.a. Michelin-restauranten Formel B i København.


Det fashionable spisested måtte lukke i juli 2011, da en tidligere ansat ikke kunne få sin løn og derfor begærede caféen konkurs. For tre år siden blev Café Castenskiold overtaget af SJØ Invest ApS - bogstaverne er en forkortelse for Susi og Jesper Øhlenschlæger - men forretningen kunne ikke løbe rundt og regnskabet viste et underskud alene for 2010 på 5,7 mio. kr.


Et nyt koncept


I fredags genåbnede cafeen på samme adresse, men ejerne er nye og konceptet anderledes.


Castenskiold drives nu af tre lokale århusianere, der alle har været en del af restaurationsmiljøet i Aarhus i mange år. Sammen har de udviklet et nyt mad- og natklubkoncept for caféen, der er blevet til med inspiration fra Amsterdam og flere andre europæiske storbyer.


Kernen i det nye koncept er, at Castenskiold i dagtimerne skal være en hyggelig café og restaurant, mens stedet i weekenden også er cocktailbar og natklub. Idéen er, at gæsterne skal komme tidligt og begynde aftenen med god mad og vin, hvorefter restauranten - fra torsdag til lørdag - bliver til først en cocktaillounge og senere en natklub, hvor man kan danse natten lang.


»Der manglede et sted ved åen i Aarhus, hvor man både kan spise godt og gå rigtigt i byen bagefter. Når klokken bliver 23.00, bliver den lækre mad skiftet ud med DJ's, cocktails og hvad der ellers hører til,« fortæller Claus Kruse, der sammen med Anders Vestergaard og Kim Elgaard ejer og driver den genåbnede café.


Kendt kok svinger grydeskeen


Maden skal nemlig være en stor oplevelse, men stadig til at betale sig fra, forklarer indehaverne i en pressemeddelelse.


»Vi vil kun have få, men lækre ting på menukortet. Castenskiold bliver et slags gastronomisk værksted, hvor vores dygtige kokke løbende kreerer nye, enkle retter af god kvalitet, således at man altid kun kan vælge mellem to forretter, to hovedretter og to desserter samt diverse side orders. På den måde kan vi holde prisen nede, så alle har råd til at spise og gå i byen hos os,« siger Claus Kruse og oplyser at en tre-retters menu koster 225 kr.



De står bag Castenskiold Mad & natklub:


Claus Kruse, tidligere indehaver af diskotek DNA.


Anders Vestergaard, tidligere indehaver af bl.a. Rar Bar.


Kim Elgaard, 15 års erfaring fra diskoteksmiljøet i Aarhus.