Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Først tog de København - –nu tager de Café Hack

Sten Tiedeman, succesrig leder af Folkeuniversitet
Foto: Kim Haugaard

Først tog de København - –nu tager de Café Hack

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeuniversitet i Aarhus har taget både hjembyen og København med storm. Nu indtager rektor og forskerne Café Hack.

I 2002 var 6.700 personer tilmeldt Folkeuniversitetet i Aarhus. Ved indskrivningen sidste efterår rundede universitetet 50.000.

I 2008 åbnede den århusianske institution en afdeling i København og sprængte hurtigt rammerne for, hvor mange studerende der var plads til.

Antallet af tilmeldinger i hovedstaden er steget med 30 procent hvert år, og der er simpelthen ikke flere stole at tilbyde i lokalerne, som Folkeuniversitetet låner af Aarhus Universitet på det tidligere Danmarks Pædagogiske Universitet.

»Det går fint i Aarhus. Og intet mindre end fantastisk i København. Måske når vi Madonna-højder, så alle billetterne er revet væk på et par timer,« siger rektor Sten Tiedemann, der dog ikke bare læner sig tilbage.

»Hemmeligheden er, at vi er gode til at finde populære emner og hele tiden finder på nye måder at formidle på. Vi har f.eks. lavet speed-foredrag på bare 15 minutter, Forskerfight, hvor forskerne a la »Vild med Dans« præsenterer deres forskning på bare tre minutter og så bliver stemt videre - eller ud - og kan ende med at få deres forskning ud på mælke

»Vi fandt ud af, at det fungerer rigtigt godt med den intime stemning og samtale

Så fra på tirsdag i næste uge kan Café Hack byde på et nyt indslag: Viden.

12 gange vil århusianske forskere sætte sig i stolen over for rektor Sten Tiedemann og lade sig interviewe af ham og de cirka 50 tilhørere. De vil ikke som sædvanlig kun fortælle om forskningsresultater og den nyeste viden, men også om, hvorfor de arbejder med netop det speciale, de har valgt. Og hvilken glæde vi andre har af det.