Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fra uheldigt AGF-talent til selvstændig café-ejer

Niels Kristensen og Ditte Kristensen har netop åbnet deres egen café i Mejlgade, Guld & Rødder, som er en takeaway-cafe med salater på menuen. Foto: Axel Schütt

Fra uheldigt AGF-talent til selvstændig café-ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mad

Han blev udråbt som et af de største talenter i mange år i AGF. Men skaderne ødelagde fodboldkarrieren, inden den for alvor kom i gang, og så fulgte en lang nedtur. I dag er Niels Kristensen ovenpå og klar til sin nye identitet. Café-ejer i Mejlgade.

AARHUS: Lørdag åbnede Guld & Rødder i Mejlgade. En ny takeaway-café med fokus på sæsonaktuelle salater og masser af atmosfære og stemning.

Bag den livlige gades nyeste madsted står Niels og Ditte Kristensen.

Men bag den nye café gemmer der sig også en historie om modgang og vedholdenhed.

For udover at være ejer og daglig leder af caféen, er Niels Kristensen også tidligere fodboldspiller i AGF.

På Fredensvang var han af flere, blandt andre daværende cheftræner Ove Pedersen, udråbt som klubbens største og mest alsidige talent, da han som ung blev indlemmet i førsteholdstruppen.

Men så kom den første alvorlige knæskade. Et overrevet korsbånd. Hans holdkammerater fra ungdomstiden, Michael Lumb og Fredrik Krabbe, fik masser af kampe for AGF, mens han så på fra sidelinjen efter operationen, og i 2008 fortalte han i et større interview i Stiften, at hans humør og lyst til fodbold var ved at ryge.

»Det var hele min verden, der ramlede sammen«

Men han kæmpede sig tilbage, viste gode takter i vinteropstarten i 2009, men så i en træningskamp mod AS Roma rev han igen korsbåndet over.

Det var det. Sidste fodboldkamp for AGF. Slut med fodbolden for 21-årige Niels Kristensen, der blev rådet af læger til at stoppe, hvis han ville bevare sin fulde førlighed.

27saareserver5a13 AGF reserver. Niels Kristensen. 26082008 Foto: Flemming Krogh
Niels Kristensen kom fra den talentfulde årgang '88 i AGF. Han blev set som det måske største talent af de unge AGFere, som vandt DM i juniorligaen. Kun syv kampe for førsteholdet nåede han, inden det var slut. Arkivfoto

Det sorte hul

I dag er han 28 år og erklæret fodboldinvalid. Tiden efter fodbolden var svær, og det var svært at indse, at gennembruddet og succesen aldrig kom.

Niels Kristensen og kæresten Ditte skulle sammen tackle den skruebold, der var blevet kastet.

- Man er fodboldspiller, udråbt til et stort talent. Og pludselig er man det ikke mere. Man skulle pludselig finde en ny identitet. Finde ud af hvem man var, og det var ikke sjovt eller nemt, når man er 21 år, siger Niels Kristensen fra stolen på den nye café.

Ved siden af sidder Ditte med deres fem måneder gamle søn, Bertil. Parrets andet barn.

De fortæller stolt om deres eventyr med at skabe deres eget sted. Kulminationen på en drøm, Niels Kristensen har haft, siden han lagde støvlerne på hylden, og som ulmede i de svære perioder.

Det endegyldige bevis på, at en ny identitet er fundet. Han er ikke længere ham med skaderne, men nu caféejer og sin egen chef.

- Det var meningen, jeg skulle have holdt talen lørdag, men jeg var så stolt, at jeg blev for rørt, siger Ditte Kristensen, der lige nu er på barsel og i gang med at uddanne sig til pædagog.

Rustik hygge

Der er et par enkelte borde og stole i lokalerne i nummer 48B, hvor der tidligere lå en art-shop.

Menuen består hovedsageligt af salater. De bliver lavet på sæsonens råvarer og vil kunne fungere som et helt måltid.

- Vi vil gerne udfordre folks opfattelse af, hvad en salat er. Det er ikke kun iceberg, men kan være solidt og et måltid i sig selv eller være noget, der kan supplere aftensmaden, fortæller Niels Kristensen.

Maden er derfor oplagt til frokost og takeaway.

- Det er derfor, vi gerne vil kalde det en takeaway café, siger Ditte Kristensen.

Adressen i Mejlgade passer også parret perfekt. Området er i opblomstring, det ligger 500 meter fra deres lejlighed og byder på liv og unge mennesker.

Til at starte med holder de åbent mandag til lørdag, men de vil gerne udvide åbningstiden, som nu er fra 11-17 og 11-15 om lørdagen. Men det hele skal lige prøves af, inden de ansætter personale.

Guld & Rødder
  • Salatcafé
  • Åbnede 25. februar
  • Serverer salater, brød og kaffe
  • Mejlgade 48B
  • Åbningstider:

Mandag-Fredag: 11-17

Lørdag: 11-15

Bolde i luften

Det er gået stærkt for Niels og Ditte Kristensen, indrømmer de.

Fra de tog beslutningen, til de åbnede dørene lørdag, er der gået lidt over et halv år. Selvom det har været hektisk, var det nu, muligheden bød sig.

- I sommer begyndte jeg igen at snakke om at åbne en café. En dag sagde Ditte, at hvis jeg nævnte det én gang til, så skulle vi gøre det. Så det gjorde vi. Et par dage efter blev lokalerne ledige, og så sprang vi på.

I foråret blev Niels Kristensen færdig med sin professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Parret havde en lille datter og en søn på vej.

Familien rystede lidt på hovedet, da de hørte planerne om, at der også skulle bankes en café op fra bunden.

- Men det er med at tage muligheden, når den er der. Der er aldrig et perfekt tidspunkt, lyder det fra dem begge.

Åbningen gik glimrende. Tilbagemeldingerne har været positive, og de glæder sig til at få en hverdag op at køre som restauratører.

et tidligere AGF-talent Niels Kristensen måtte droppe en lovende karriere som kun 21-årig. Han er landet på benene, og er nu klar med sin egen café i Mejlgade.
Ditte Kristensen var med på sidelinjen, da Niels måtte droppe sin fodboldkarriere. Nu kæmper parret sammen om at få deres café-eventyr til at lykkes i en hverdag, der også tæller to små børn. Foto: Axel Schütt

Styrket af modgang

Selvom den sidste tid som fodboldspiller bød på flere nedture og mere modgang end opløftende stunder for Niels Kristensen, har det på sin vis været godt.

Det har givet noget modstandsdygtighed, en evne til at sætte mål og kæmpe for dem.

- Jeg har lært ikke at lade mig slå ud, selvom det ikke går, som man tror. Nu prøver vi det her, og det kan også være, at det viser sig ikke at gå. Men det ville også være okay. Man har ikke kun ét kald her i livet. Det har jeg fundet ud af, siger han.

Men de har fået deres eget sted. Det er her, der nu bliver kæmpet for et gennembrud og succes.