Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Franskmænd skaber ny park ved kunsthal

Brødrene Bouroullec og deress assistent i gang med at undersøge området omkring Kunsthal Aarhus. Foto: Andreo Michaelo Mielczarek

Franskmænd skaber ny park ved kunsthal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYLIV

To internationalt anerkendte franske designere skal gøre området ved Kunsthal Aarhus mere imødekommende.

AARHUS: Brødrene Ronan og Erwan Bouroullec er internationalt anerkendte designere. Snart kan vi i Aarhus opleve, hvad de kan præstere. De skal skabe pladser, hvor møder kan opstå i parken rundt om Kunsthal Aarhus.

Området er på hjørnet, hvor J. M. Mørks Gade og Christiansgade mødes. Her har kunsthallen ligget i 100 år, og det jubilæum og at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad 2017 er årsag til, at parken omkring arkitekt Axel Høeg-Hansens stilfulde bygning skal være mere end et sted for hundeluftere.

Kunstfaglig direktør Jacob Fabricius fortæller, at de franske brødre Ronan og Erwan Bouroullec netop har besøgt kunsthallen og undersøgt, hvor og hvordan deres nye siddepladser og borde skal produceres og placeres.

- De er designere i verdensklasse, og jeg er vildt spændt på at bringe deres minimalistiske og elegante formgivning til Aarhus, siger Jacob Fabricius.

Hvordan dufter Aarhus - hjælp med at finde ud af det

Danske samarbejder

Det grønne område skal invitere til at blive brugt.

- Vi vil gerne have, at området skal kunne bruges hele døgnet, siger Jacob Fabricius.

De to franske designere samarbejder blandt andet med de to danske firmaer Kvadrat, Ebeltoft, der laver stof, og Hay, der blandt andet laver møbler.

- Brødrene Bouroullec laver meget smukke, funktionelle ting, der er tidløse, og de er gode til at give kendte materialer en ny funktion, siger Jacob Fabricius.

Så snart foråret dukker op, bliver det nye taget i brug. Hensigten er at indvie det i maj.