Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Højt skum fra Aarhus til Brøndby

Holdet ankom allerede efter en lille halv time til første pitstop, Hantwerk på Aarhus havn. Foto: Jacob Vestervig

Højt skum fra Aarhus til Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag gik starten på verdens største øl-etapeløb, Tour de Bière, med 35 ryttere fra hele landet, der på en uge cykler 700 kilometer og besøger 30 bryghuse og udskænkningssteder i blandt andet Aarhus, Søften, Hundslund og Skanderborg.

AARHUS: Humøret var helt i top, da der ved Musikhuset lørdag formiddag var indvejning til øl-etapeløbet Tour de Biére. Og netop det gode humør er en vigtig ingrediens i løbet, der for ottende gang køres, og denne gang tæller 35 ryttere, 34 mænd og en kvinde, der på en uge skal cykle cirka 700 kilometer fra Aarhus til Brøndby.

Udover godt humør og cykling er der lige en tredje, men nok så vigtig ingrediens: Øl.

Det er nemlig medlemmer af foreningen Danske Ølentusiaster, der står bag og kører med, og ruten tæller da også intet mindre end 30 steder i landet, hvor der skal smages på øl af ordentlig kvalitet.

Den gamle cement blev trådt varm
Tour de Bière - ruten
1. etape: Aarhus til Søften - lørdag 24. juni (Hantwerk, Håndbryggerlauget af 1970, Hopkings Brewing Co. og Brew 42)2. etape: Søften til Hundslund - søndag 25. juni (Skanderborg Bryghus, Lundumskov Bryghus og Ølsted Bryglaug)3. etape: Hundslund til Tømmerup - mandag 26. juni (Stormgården Håndbryg og Samsø Bryghus)4. etape: Tømmerup til Jægerspris - tirsdag 27. juni (Gislinge Bryghus, Jenslev - Håndbryggerier, Frederikssund Bryghus og Hoppes Garagebryg)5. etape: Jægerspris til Brøndby - onsdag 28. juni (Røde Port, Ladager Bryghus, Hoppe Beerog Håndbrygger i Greve)6. etape: Brøndby til Brøndby - torsdag 29. juni (Nørrebro Bryghus i Hedehusene, Danske Retur System, Ølkollektivet Gørløse, Dry & Bitter, og Herlev håndbryg)7. etape: Brøndby til Brøndby - fredag 30. juni (Bies Bryglab, DTU Bryghus, Øldepotet (Gambrinus) og Spybrew).8. etape: Brøndby til Brøndby - lørdag1. juli  (Museumsbesøg, arrangement i lokalafdeling, Amager Bryghus og Jernbanecafeen)

Lidt som det franske

Løbet har visse lighedspunkter med verdens største cykelløb Tour de France som for eksempel både hjelme, holdejer og etaper, men så stopper lighederne vist også der. For rytterne har et noget højere gennemsnit af både alder og vægt, og cyklerne er heller ikke helt af samme kaliber.

- Det startede med kun 11 deltagere i 2011, men det har vokset sig stort med nu 35, og det er meget mere planlagt i detaljer end det var tidligere. Men det handler stadig i høj grad om at have det hyggeligt sammen og slet ikke om at køre ræs eller om at komme først. Det er lidt en legeplads for gamle mænd - den ældste er 76 år, fortalte en af holdets talsmænd, 59-årige Gert Højer Petersen fra Køge inden starten.

- Samtidig er formålet at sprede kendskabet til det gode danske specialøl, slog han fast.

Gert Højer Petersen oplyste, at hver deltager betaler for sig selv, og dermed er løbet ikke støttet af kommercielle interesser. Han slog også fast, at løbet har nået dets maksimale størrelse.

- Hvis vi bliver flere, kan vi ikke være på de små bryggerier, vi besøger, sagde han.

Hurtig bænkning

- En, to tre - HØJT SKUM! lød det fra rytterne, da kulturudvalgsformand i Aarhus, Steen. B. Andersen, satte løbet i gang ved Musikhuset lørdag klokken 11.

- En, to, tre - HØJT SKUM! lød det igen en halv times tid efter, da holdet var bænket på Hantwerk på Aarhus Havn til første stop og første øl.

Holdet fortsætter søndag til blandt andet Skanderborg Bryghus, og lørdag 1. juli køres over målstregen i Brøndby.

Hele turen kan følges på www.tour.ale.dk