Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Kom med indenfor: Frederiksgade er klar med byens største pub

Andreas Madariaga Ruigrok foran facaden på sin nye pub, der snart består af to afdelinger under det samme navn som altid, Tir Na Nog. Foto: Axel Schütt

Kom med indenfor: Frederiksgade er klar med byens største pub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassisk irsk pub, moderne irsk pub, eksklusiv og hemmelig VIP-lounge, kaffebar og barbersalon. Alt det og mere til indeholder Aarhus' snart største pub, som slår dørene op fredag.

Vi har det luksusproblem i den oprindelige bar, at vi er ret godt besøgt.
 

AARHUS: I 2004 åbnede den dengang blot 22-årige Andreas Madariaga Ruigrok pubben Tir Na Nóg i Frederiksgade. En klassisk såkaldt cottage-style irsk pub med masser af mørkt træværk, masser af mørke træmøbler og masser af mørkt Guiness-fadøl i hanerne.

Nu tretten år efter har Andreas Ruigrok også købt naboejendommen, og efter en gennemgribende renovering er han fredag klar til at åbne Tir Na Nóg i tredobbelt størrelse med plads til omkring 500 gæster. Og med godt 600 kvadratmeter byens største af sin slags.

- Vi har det luksusproblem i den oprindelige bar, at vi er ret godt besøgt, og det kan være svært at få plads til det hele, når der for eksempel er quiz i den ene ende og sport på skærmen i den anden. Vi mangler fleksibilitet for at optimere hyggen, og derfor undersøgte jeg for halvandet år siden muligheden for at leje lokalet ved siden af til enkeltstående arrangementer engang imellem. Det blev så til, at jeg købte den, smiler Andreas Madariaga Ruigrok.

Han viser rundt i lokalet, der tidligere husede blandt andre HMV, men som i de sidste par år har stået ubrugt hen, og som nu har taget form af en moderne pub.

- Det nye lokale, 'The Merchant Room' er adskilt fra det gamle, som nu hedder 'The Tap Room', og hvor man stadig kan få 25 forskellige slags fadøl. Der er en skydedør imellem, så vi kan åbne op, men de to rum har hver sin stil. Vi holder fast i den gamle cottage-stil i det gamle, mens det nye bliver en mere trendy irish pub, hvor der er kælet mere for detaljerne. En pub, hvor det hele ikke nødvendigvis er irsk, men hvor vi blander det irske med for eksempel skandinavisk design, og hvor vi serverer klassiske cocktails, men lavet på irsk whiskey, forklarer Andreas Madariaga Ruigrok.

Tir na nóq bygger om - baren bliver kæmpestor og delt i flere afdelinger. Vi mødes med indehaver Andreas Madariaga Ruigrok.
En af de helt nye ting, ikke bare på Tir Na Nog, men i hele Aarhus, bliver husets forskellige cocktails på fad. Foto: Axel Schütt
Stor skuffelse for århusiansk bartender: Finale skal gå om

Kaffe og klipning

Cocktails på fad kommer der også i den nye afdeling - angiveligt det første sted i Aarhus, der har det. Det er dog ikke det eneste, som The Merchant Room er firstmover på, for lige til højre for indgangen åbner en lille afdeling af The Barber Shop og til venstre en kaffebar, der har åbent i dagens første timer.

- Det skal ikke forstås som et morgenværtshus, men mere som et caféområde, hvor man kan få en kop kaffe og/eller en klipning. The Barber Shop har også lidt pladsproblemer i Østergade, så fedt vi kan have glæde af hinanden på den her måde, siger Andreas Madariaga Ruigrok.

Han går længere ind i lokalet, forbi to storskærme, forbi båse med lædersofaer og hver sit TV på væggen, og for enden af den laaange bar standser han foran en tilsyneladende ligegyldig væg bagerst i lokalet. Han skubber til væggen, og i bedste James Bond-stil åbner den sig og afslører et hemmeligt rum.

- Her kan være op til 20 personer, som vil have en ekstra oplevelse. Det kan være et møde, eller det kan være, de vil se boksning på egen skærm i sofaerne, fortæller pub-ejeren og fremviser stolt fadølshanen på væggen ved sofagruppen og barhylderne med eksklusiv spiritus bag aflåste glaslåger.

Tir na nóq bygger om - baren bliver kæmpestor og delt i flere afdelinger. Vi mødes med indehaver Andreas Madariaga Ruigrok.
Der er godt gang i den irske farve på toiletterne. Foto: Axel Schütt

Kaos før storm

Mens Århus Stiftstidende er på besøg er de nye lokaler ét stort virvar og tilsyneladende kaos af håndværkere, ansatte og chefer, der render ind og ud imellem hinanden samt øl på vej i skabe, planker på gulvet og 'nymalet'-skilte på væggene.

Der er nemlig blot tre dage til åbning, som naturligvis er fredag 17. marts - Irlands nationaldag Skt. Patricks dag.

- Det plejer at være årets travleste dag, og det bliver det nok også i år, for klokken 15 starter vi med at uddele 500 gratis øl, oplyser Andreas Madariaga Ruigrok.

Tir na nóq bygger om - baren bliver kæmpestor og delt i flere afdelinger. Vi mødes med indehaver Andreas Madariaga Ruigrok.
'The Situation Room' kaldes det henmmelige rum, som man ikke umiddelbart kan se indgangen til. Foto: Axel Schütt

Resten af fredagen og hele weekenden fejres åbningen med masser af livemusik og sport på TV. Se hele programmet på Tir Na Nógs Facebook-side.

Husk vi samler alle vores nyheder fra den århusianske madscene på vores nye facebook-side Mad Aarhus.

Tir Na Nog Aarhus er blevet tre gange så stor og har fået både hemmelig VIP-lounge og cocktails på fad. Det hele åbner på fredag, og det bliver stort.

Opslået af Mad Aarhus på 15. marts 2017