Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Masterchef-deltager udgiver kogebog

I skuret har Masterchef-deltageren en gris liggende i salt, hvorefter den skal hænge i minimum 14 måneder for at blive til velsmagende skinke. Foto: Flemming Krogh

Masterchef-deltager udgiver kogebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Kragekjær Madsen er en af Aarhus' repræsentanter i TV3-programmet Masterchef, og foreløbig er han nået til kvartfinalen. Når programmet slutter, udgiver han sin helt egen kogebog.

HJORTSHØJ: Har man set denne sæson af Masterchef på TV3, ved man, at en af deltagerne, 42-årige Ole Kragekjær Madsen, er en hurtigsnakkende mand i konstant højt gear, en mand med masser af tanker og idéer og adskillige jern i ilden.

Når man træder ind hans hjem i Hjortshøj ved man også, at det ikke er en TV-rolle, han spiller, men nøjagtig sådan han også er i virkeligheden.

- Kom indenfor. Jeg er i køkkenet, for lidt mad kan man vel altid lave, siger han.

Ole Kragekjær Madsen sætter en kop kaffe i gang i espressomaskinen, og mens han fjerner panden, hvor noget er brændt på, mens han åbnede døren, løber kaffen over, og han begynder at grine.

- Tja, sådan er det også at være med i Masterchef, konstaterer han.

Billedkogebog til læsehæmmede

Mormor og Fontex

Ole Kragekjær Madsen er 42 år, bor i Hjortshøj med sine to sønner, og gennem det meste af livet har en af hans helt store passioner været at lave mad.

- Det har jeg lært fra især min mormor, som har haft en kæmpe indflydelse på mig. Hun har blandt andet lært mig, at det ikke altid behøver at være så fancy, men at det handler meget om glæden ved at lave noget sammen. Og for mig også glæden ved at vide, hvor råvarerne kommer fra, og at de er af høj kvalitet. Det lærer jeg videre til mine egne drenge, fortæller han.

Madpassionen fik ham til at melde sig til Masterchef, hvor det gælder om at lave mad foran og imponere et dommerpanel og undgå at blive smidt ud inden den store finale.

- Jeg har lært så utroligt meget af at være med. Først og fremmest at tænke hurtigt, når man for eksempel får stillet tre meget forskellige råvarer foran sig og skal lave noget ud af dem. Jeg er blevet bedre til begrænsningens svære kunst, hvor jeg førhen havde gang i alt for meget på en gang. Desuden har jeg også lært at arbejde hurtigt og har lært en hel del omkring anretning. Jeg savner allerede den verden for det var som en stor lykkepille, man bare ikke ville væk fra. Alle kendte mit navn, der var lækker mad og dejlige mennesker hele tiden - og jo længere jeg kom, desto bedre blev det, siger Ole Kragekjær Madsen.

Fra TV til bog

Alle godt 40 afsnit af Masterchef er optaget, og dermed ved man allerede, hvem der har vundet, men det afsløres ikke for offentligheden før engang i april. Og Ole Kragekjær Madsens mund er lukket med syv segl. Han vil dog gerne afsløre, at hans deltagelse har hjulpet ham til at få udgivet en kogebog med titlen "Ja tak!", som han har haft undervejs et stykke tid, og som kombinerer mad med hans anden store interesse fotografering.

- Det gav mig lige det sidste skub til at få den færdiggjort. Konceptet i bogen er, at der er 12 forretter, 12 hovedretter og 12 desserter, som kan blande til en trerettersmenu. Man får så anvisninger til, hvordan man på 45 minutter får lavet de tre retter. I online-udgaven kan man selv vælge, hvor mange opskriften skal være til, man kan få links til, hvor varerne kan købes, og man kan få tilsendt en indkøbsliste, forklarer han.

Kogebogen udkommer 1. maj, så snart Masterchef-sæsonen er slut. Programmerne kan følges på TV3.