Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Plan om at udvide og forskønne Rømerhus

I dag. Rømerhus er navnet på den markante bygning ved Skt. Clemens Torv. I 1941 fik huset det mansardtag, der ses i dag, men som ejeren vil bygge om, samtidig med at man vil udvide med butikker inde i huset. Foto. E+N Arkitektur A/S

Plan om at udvide og forskønne Rømerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestseller vil føre Rømerhus tilbage til det oprindelige udtryk og skabe plads til butikscenter indeni.

Flere butikker i to etager og en ny passage skråt gennem huset fra Strøget til Skt. Clemens Stræde.

Det er målet for en diskret ombygning af en af byens markante ejendomme, Rømerhus på Skt. Clemens Torv 8, som ejeren af bygningen, tøjkoncernen Bestseller, har planer om.

Det århusianske arkitektfirmaet E+N Arkitektur A/S er blevet bedt om at skabe plads til mere liv og dermed revitalisere Rømerhus, hvor arkitektfirmaet i øvrigt selv har til huse. Formålet er at istandsætte, ombygge og tilbageføre bygningens oprindelige arkitektur.

Sammen med nabobygningen Clemensborg flankerer Rømerhus hver sin side af Skt. Clemens Bro over Aarhus Å. Huset er tegnet i 1895 af Aarhus-arkitekten Sophus Frederik Kühnel, der tegnede huset med inspiration fra den franske og norditalienske renæssance.

Rømerhus er en firelænget bygning i fem etager, der oprindelig blev opført med saddeltag og en stor kuppel mod Åboulevarden. I 1941 ombyggede man taget til mansardtag.

»I dag fremstår Rømerhus ikke så klar og karakterfuld som ved opførelsen. Især synes vi, at mansardtaget er noget uheldig rent arkitektonisk. Og i kontakten med byen fremstår den afblændede butiksfacade mod Åboulevarden meget kedelig og tillukket,« siger arkitekt Kjeld Ghozati fra E+N Arkitektur, den tidligere Exners Tegnestue.

Tegnestuen har derfor lavet et projekt, hvor huset åbnes og gøres mere venligt, lige som man arbejder med at øge butiksarealet indvendigt ved at inddrage en lille gård til butiksarealet i to etager og ved at skabe en naturlig forbindelse skråt igennem huset fra Strøget til Skt. Clemens Stræde.