Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Rar Bars afløser byder velkommen ombord

Indehaverne Kristian Sørensen (t.v.) og Allan Thallaug i baglokalet, hvor Rar Bar førhen havde lounge. Foto: Kim Haugaard 

Rar Bars afløser byder velkommen ombord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er slut med Jægergårdsgades eneste klassiske café gennem mere end 40 år. Ejerne gennem de sidste godt to år præsenterede tirsdag helt nyt koncept i nyrenoverede lokaler.

Restaurant Ombord
Én frokostret med flere småretter

Forretter er 3-8 deleretter

Derudover er der fem hovedretter og tre desserter på kortet

Lørdag og søndag er der desuden brunch-buffet

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 11.30-23

Fredag kl. 11.30-24

Lørdag kl. 10-24

Søndag kl. 10-22.30

Se mere på ombord.dk

AARHUS: Glem alt om et maritimt tema. Nyåbnede Restaurant Ombord i Jægergårdsgade kunne ellers fint lede tankerne hen på både fiskekuttere, krydstogtskibe eller sejlbåde, men navnet på det tidligere Rar Bar har en helt anden betydning.

Kigger man på stedets nye logo, som er et rundt bord med fire stole omkring, begynder det at dæmre - det handler om at samles rundt om et bord.

- Det var det, der overbeviste mig ved navnet. At det drejer sig om at mødes med gode venner og familie og skabe en god stemning, fortæller en af Ombords ejere, Kristian Sørensen.

Sammen med sin kompagnon Allan Thallaug ejer han i forvejen Restaurant Komfur i Guldsmedgade og Restaurant Mellemrum på Fredens Torv og siden 2014 også Rar Bar, som nu altså er blevet til Ombord.

- Vi er ikke længere en café, og det er det, vi slår fast med både ombygning og navneskifte. Vi er en restaurant til både frokost og aften, og vi har altid maden i centrum, forklarer han.

Makkeren Allan Thallaug tilføjer, at man dog stadig er velkommen uden nødvendigvis at spise, og at man fint kan sidde med sin laptop og en kop kaffe ved de nye høje borde ved vinduerne.

- Gæsterne stiller højere og højere krav, så hvis de vil have god øl, går de på ølbar, og hvis de søger god kaffe, går de på kaffebar. Som café er det svært at komme omkring det hele, fordi man skal have så stort et udvalg. Vi måtte sande efter et par år i Jægergårdsgade, at folk ikke rigtig kunne forstå, at vi lavede forskellige ting om ved café-konceptet, og da lokalerne samtidig var ved at være trætte, valgte vi at renovere og samtidig skifte koncept, siger Allan Thallaug.

Restaurant Ombord, Jægergårdsgade
 
Restaurant Ombord har fået nye skilte, men den brune farve fra Rar Bars tid er endnu ikke væk. Det kommer, når vejret er bedre egnet til det, lover indehaverne. Foto: Kim Haugaard  
Ny krofatter i Guldsmedgade: Nu med 'Krofatters Ølben'

Nye køkkenklassikere

På Ombord står vi for den gode mad - den slags der ikke kræver en doktorgrad i gastronomi, men bare almindelig appetit på livet.

Sådan står der på Ombords hjemmeside, og Allan Thallaug uddyber her, hvad det indbærer.

- Det handler om mad, der bare smager, og om klassikere med et twist. Vores forretter er, helt i tråd med vores navn og koncept, delemad, hvor bordet deler op til otte små retter. Det sætter streg under vores idé om et fælles og socialt aspekt, hvilket vi også selv har haft fokus på under ombygningen. Vi har selv været med til arbejdet, og flere blandt personalet har hjulpet til. Det betyder noget at få detaljerne ind under huden og at være fælles om projektet ved for eksempel at male en væg sammen, siger han.

Ifølge menukortet er nogle af klassikerne, der har fået et twist, en kartoffelmad, sønderjysk surkål og mormors æblekage.

- Vi er begge old school-kokke, så for os er det bare sjovt, at køkkenchefen begynder at finde klassikerne frem igen, konstaterer Kristian Sørensen.

Restaurant Ombord, Jægergårdsgade
 
Gæsterne i baglokalet kan se køkkenchef Oliver Hjort Hansen i gang bag vinduet. Foto: Kim Haugaard  

Frederiksbjerg-tema

Allerede i 2015 byggede de nye ejere af Rar Bar et spritnyt køkken til restauranten ved at udvide lokalerne med nabobutikken, der var et solcenter.

Denne gang har også toiletterne og selve restaurantlokalerne fået en overhaling, og indretningens røde tråd er med ældre fotos og kort i plakatstørrelser Aarhus og især Frederiksbjerg i svundne tider.

- Nu mangler vi kun at finde ud af, hvordan vi præcist skal bruge vores udeareal, men vi kan i hvert fald love, at man helt sikkert kommer til at kunne sidde og nyde et glas koldt hvidvin derude, lyder det fra Kristian Sørensen.

Ombord har omkring 25 ansatte, køkkenchef er Oliver Hjort Hansen, og stedet holder åbent hver dag til frokost og aften og i weekenden til brunch. Se mere på restaurantens hjemmeside ombord.dk.