Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Stiften kårer: Byens bedste burger

The Burger Shack i Frederiksgade er vinderen i en smagssammenligning mellem fem nye burgerbarer i byen. Her viser Linea Sofie Nykjær vinderburgeren frem.
Foto: Axel Schütt

Stiften kårer: Byens bedste burger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det seneste år er fem nye burgerbarer skudt op i Aarhus. Koncepterne er mere eller mindre ens. Men hvad med smag og kvalitet? Stiften er gået i kødet på byens burgerjoints og kårer den bedste blandt de nye.

Burger-bølgen er i den grad skyllet ind over Aarhus inden for det seneste år. For her er ikke mindre end fem nye burgerbarer flyttet ind i centrum.
Århusiansk burgerbar stinker: Lukket af kommunen

WeDoBurgers i Østergade, islandske Murphy's Burger Joint på Nørre Allé, The Burger Shack i Frederiksgade, københavner-konceptet Grillen i Klosterport og endnu en islænding, nemlig Tommi's Burger Joint i Jægergårdsgade.

Alle har de den håndholdte burger som deres speciale. Og flere steder er menukortet skåret helt ind til burger med eller uden ost og pommes frites.

Stiften har smagt sig igennem byens nye burgere, og alle steder bestilt en cheeseburger-menu for sammenligningens skyld.

Resultatet er klart: Der er én vinder, som du kan læse længere nede. Vi har givet stederne fra 1 til 3 stjerner, hvor 1 er plads til forbedringer, mens 3 er topkarakter.

Den nye dreng i klassen

'Offer of the Century' - århundredets tilbud.
Sådan kalder det seneste skud på byens burger-stamme - Tommi's Burger Joint i Jægergårdsgade - prisen for en cheeseburger-menu med fritter og sodavand. Et kig hos kollegerne i bøf og briochebolle-branchen viser dog, at der er tale om en sandhed med modifikationer. For 99 kroner er faktisk i den dyre ende af skalaen kun overgået af Grillen i Klosterport.
Det er selvfølgelig helt acceptabelt, hvis kvaliteten kan leve op til prisen, men det er desværre ikke tilfældet, selv om der er fuldt blus på både grill, kasseapparat og den gasflamme, som sørger for at smelte osten direkte på bøffen, denne fredag aften, hvor Stiften kigger forbi.
Især selve bøffen trækker i den forkerte retning. Kødet er semi-råt indvendig, og det smager brændt på ydersiden. Resten er en helt plain omgang med hensyn til bolle, salat, tomat, løg og mayo.
Pommes frittene er af den tyndskårne McDonald's-slags leveret i en bolsjefarvet slikpose og klarer sig sammen med den rødlige mayo bedre end burgeren.
Ved grill og kasseapparat står en gruppe islændinge, som først åbnede 21. juni, og de skal selvfølgelig lige have mulighed for at lande. Erfaringen burde de ellers have med hjemmefra. Her langede Tommi's Burger Joint nemlig den første burger over disken tilbage i 1981.

Jægergårdsgade 57, Aarhus C
Cheeseburger-menu: 99 kroner inkl. sodavand

Bedømmelse (obs, tre stjerner er maks):

*

________________________________

Billig burger og fine fritter

Det islandske familie-foretagende Murphy's Burger Joint på Nørre Allé åbnede sidste sommer, og her er både koncept og pris presset helt i bund.
Burger-valget står mellem med og uden ost, fritter er fritter, og dyppelsen i udgaverne bearnaise, Murphy's mayo og Murphy's chili mayo. That's it and that's that!
Til gengæld tager Murphy og Co. heller ikke mere end 75 kroner for en menu med cheeseburger, fritter og sodavand, mens mayo koster fem kroner i tilkøb. 80 kroner for hele herligheden er feltets klart billigste, men derfor behøver man jo ikke lægge sig nederst blandt kollegerne. Og det gør Murphy's heller ikke.
Burgeren er udmærket. Især prisen taget i betragtning, omend kødet smager en smule branket, og man bliver ikke blæst bagover fra første bid.
Bøffen er ramt medium, som angivet ved disken, medmindre man ønsker en anden tilberedning.
Pommes frittene er sprøde og af den store slags med en fin frituresmag. Faktisk er fritterne bedre end burgeren overall. Sådan behøver det naturligvis ikke være, men samlet set er et besøg hos Murphy pengene værd.

Nørre Allé 78, Aarhus C
Cheeseburger-menu: 75 kroner inkl. sodavand. Dip koster fem kroner i tilkøb.

Bedømmelse (obs, tre stjerner er maks):

Firstmoveren i Østergade

En karriere som barnestjerne og teenagerapper kan føre til lidt af hvert, og for Daniel Sørensen - aka Danny Kool omkring årtusindskiftet - er det blevet til burgerbaren WeDoBurgers i Østergade, som slog dørene op i april i fjor.
For Daniel Sørensen og kompagnonen Christoffer No havde set burger-trenden komme rullende ind over byen og kan således kalde sig firstmovers blandt de nye burgere i klassen.
Og en burger hos WeDoBurgers har ikke så mange dikkedarer. Det er med eller uden ost. Til gengæld har tilløbet været langt. For eksempel spiste makkerparret sig gennem et dusin burgerboller og mere end 30 forskellige fritter, før de fandt deres smag. Og senneppen henter de selvfølgelig i burgerens eget hjemland, USA.
Resultatet er ganske godt. Den bløde brioche-bolle er frisk. Bøffen er rosa og langt fra overcooked.
Fyldet består af pickles, ost, salat, sennep, ketchup, løg og tomat. Smagen leder tankerne i retning af Burger King på den gode måde, men den er alligevel sin egen.
Burgeren er lidt lille i det. Det kan derimod ikke siges om pomfrit-portionen, der følger med. Der er masser af kartoffelstave i posen, og de er forsynet med en tilsvarende mængde salt og timiankviste. Der er mulighed for ketchup og mayonnaise i tilkøb fra Heinz.

Østergade 14, Aarhus C
Cheeseburger-menu: 85 kroner inkl. sodavand. Fem kroner ekstra for ketchup og mayonnaise.

Bedømmelse (obs, tre stjerner er maks):

Gourmetburgeren

På hjørnet nær Klostertorvet rykkede det københavnske koncept Grillen i februar ind i lokalerne, der blev for trange for tapasrestauranten Canblau, men her synes rigelig plads for en burgerbar. Grillen er da også gourmet-udgaven af en burgerjoint, og stilen slår tilsvarende igennem i serveringen. Selv indpakningen i fine papkasser og poser med tryk har en vis ekstravagance over sig modsat kollegerne, som generelt benytter sig af fedtet, brunt papir. Her kan kunderne i øvrigt også vælge mellem forskellige pommes frites - bølgeskårne Ziggy Fries, krydrede Curly Fries og grove kartoffelstave - ligesom der er syv muligheder for at variere burgerens udtryk med for eksempel jalapenos, marinerede peppadew og karameliserede løg.
Vi går den slagne vej - husets cheeseburger med salat, tomat og pickles kaldet John Doe på Grillen. Burgeren er den klart største i feltet, og den tager sig flot og indbydende ud, da den kommer ud af papæsken. Kødet - fra fritgående hereford - er fint mediumstegt og bliver ledsaget af sprød salat, tykke pickles-skiver, tomat og mayo inden i den smørristede brioche-bolle. Rigeligt smør i øvrigt. Underdelen optræder lettere svampet, og bollens smag overdøver nærmest det øvrige indhold, så det går ud over helheds-indtrykket.
Curly-fritterne er sprøde og godt krydrede i sig selv, men den valgte chili mayo - en del af menuprisen - klæder de krøllede kartofler yderligere. Grillens burgermenu er feltets dyreste. Menuen med cheeseburger, fritter og mayo - men uden sodavand - koster 109 kroner. Burgerens størrelse og muligheden for at gøre sig sine egne valg taget i betragtning er det en rimelig pris.

Klosterport 2, Aarhus C
Cheeseburger-menu: 109 kroner (med mayo - men uden sodavand)

Bedømmelse (obs, tre stjerner er maks):

Burger med god samvittighed

Den bedste burger i byen. Sådan lyder ambitionen hos The Burger Shack.
Det er hørt før, men her er der faktisk noget om snakken. Både hvad angår pris og kvalitet. For med 85 kroner for en menu med burger, fritter og sodavand holder The Burger Shack markedsprisen, og så gør det jo ikke noget, at 'Shacken' samtidig sværger til økologi, bæredygtighed og bedre dyrevelfærd.
Derfor er kødet fra fritgående kvæg fra lokale leverandører. Alle grøntsager er økologiske, og brioche-bollerne bager de selvfølgelig selv og giver 'overen' Shack-stemplet på toppen.
Og resultatet er byens bedste i den håndholdte kategori. En blød bolle med tilpas meget dressing, en bøf til den røde side med den rigtige smag af grill og sprød salat, tomat og pickles. Alt i alt en fremragende burger, som er lige til at spise og med god samvittighed.
Samtidig lever pommes frittene fint op til burgeren. Store, sprøde stave med salt, parmasanost og timian, og der er rigeligt af slagsen. Der er mulighed for mayo i udgaverne estragon, garlic/herbs og chili i tilkøb for fem kroner stykket.

VINDEREN: Et 'shack' betyder egentlig primitivt shelter, men alligevel er der noget storslået over de økologiske burgere, som personalet iklædt skovmandsskjorter langer over disken i Frederiksgade. Samtidig er prisen skarp og fritterne sprøde. Vi kvitterer med topkarakteren.

Frederiksgade 39, Aarhus C
Cheeseburger-menu: 85 kroner inkl. sodavand. Dip: Fem kroner

Bedømmelse (obs, tre stjerner er maks):