Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Tre Michelin-stjerner på menuen hos Nordisk Spisehus

Hos Nordisk Spisehus i M.P. Bruunsgade kan man nu få tre-stjernet Michelin-mad. Foto: Kim Haugaard

Tre Michelin-stjerner på menuen hos Nordisk Spisehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauranten i M.P. Bruunsgade har indgået samarbejde med en hollandsk restaurant, der har hele tre Michelin-stjerner.

AARHUS: Nu kan du sætte tænderne i en menu, som er planlagt af en kok med ikke mindre end tre Michelin-stjerner på cv'et.

Det er Nordisk Spisehus i M.P. Bruunsgade, der har indgået et samarbejde med den hollandske kok Jacob Jan Boerma, der har sin daglige gang på familierestauranten De Leest, som for nylig fik tre Michelin-stjerner. Køkkenchefen på Nordisk Spisehus, Jacob Freitag, har været i Holland og besøge Jacob Jan Boermas restaurant og er glad for at have fået samarbejdet i hus.

- Det er utroligt spændende og lærerigt at møde de helt store profiler i branchen. Mødet med Jacob og Kim har gjort et ekstra stort indtryk på mig, fordi de - ligesom os på Nordisk Spisehus - kombinerer Nordens rene råvarer med smagsnuancer fra hele verdenen. Jeg var også meget imponeret over restaurantens store urtehave, hvor kokkene går og passer og plejer hele 150 forskellige krukker med sæsonens urter og blomster, fortæller Jacob Freitag.

Råvarerne og krydderurterne tog Jacob Freitag dog ikke med hjem. Det gjorde han til gengæld med retterne fra De Leests menukort, som nu bliver genskabt i Aarhus.

- Vores gæster kan glæde sig til at smage hummer i selskab med cumbava-olie, lime, kokos og årstidens grønt. Som afslutning på menuen serverer vi Boermas blåbærdessert med yoghurt og basilikum, der består af hele 14 forskellige elementer, som tilsammen går op i en højere enhed og skaber intet mindre end en smagseksplosion. Der er virkelig god grund til at glæde sig, siger Jacob Freitag.

Den nye menu kan opleves på Nordisk Spisehus til og med onsdag 13. september og koster 899 kroner.

Constantia2 giver plads til mere romantik ved Brabrand Sø