Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Café med tyngde

Café Glad. Anne-Louise Spang Sørensen
Foto: Flemming Krogh

Café med tyngde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Café Glad får kunderne sund mad med masser af energi og smag. Café Glad er nomineret til Byens Bedste take-away.

Duften af nybagte boller rammer næseborene, når man træder ind i det hyggelige lokale på Fredriksbjerg. Her huserer Anne-Louise Spang Sørensen sammen med sine ansatte. Hver morgen bager Anne-Louise Spang Sørensen og hendes piger nybagte boller, som de bruger som de serverer til brunch, som tilbehør eller som en del af deres sunde sandwich.

»De fleste af vores kunder kommer her for at hente maden med hjem eller med på jobbet. Take-away fylder meget hos os, og mange af vores kunder handler ofte flere gange om ugen her,« fortæller Anne-Louise Spang Sørensen med bolledej på fingrene – her er ikke tid til at sidde stille lang tid ad gangen.

Efterhånden er der også mange familier fra lokalområdet, som har opdaget Dagens Ret - en sund Take-Away-aftensmad. Det kan være en vegetarisk linsegryde med grovbolle, en italiensk bondegryde med masser af grøntsager og oksekød eller en thai-suppe. Sunde og varieret med god næring. Noget som mange motionister også sætter pris på.

»Jeg kan mærke at mange sportsfolk og motionister kommer her. Fra min tid som elite-skiløber ved jeg, hvor afgørende kosten er, når man træner hårdt. Det forsøger jeg at føre videre her.«

For Anne-Louise Spang Sørensen er sund og nærende kost vigtig. Der skal kerner i brødet og salaterne, som indgår i enten sandwich eller i salat-boksene, består af mættende og energi-rigtige råvarer.

»Indimellem spørger en kunde efter en sandwich med flütes og salat. Det har vi altså ikke. Hvidt papbrød er ikke noget vi satser på, ligesom almindelig grøn salat heller ikke er noget vi bruger meget af. Sund mad skal have noget tyngde og derfor bruger vi altid grovpasta, salat med friske kartofler og grøntsager, som linser, kål eller andre, som mætter og giver energi i flere timer.«

Indimellem varierer indholdet i fadene i disken, som man kan vælge imellem, når man skal have en salat efter eget valg. I dag er den, der er baseret på Quinoa – en frø-art - en valgmulighed.

»Jeg kan godt lide at prøve nye og alternative grøntsager. Quinoa-frøene er sunde og velsmagende. Der er måske ikke så mange, som kender dem endnu, men så kan de prøve dem af her.«