Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Nyt madmekka på vej i det centrale Aarhus

Britt Vorre og Thomas Bendtsen fra Aarhus Street Food ser frem til i foråret 2016 at rykke ind på en central placering i Aarhus. Foto: Flemming Krogh


Nyt madmekka på vej i det centrale Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tampen brænder for Aarhus Street Food. I foråret 2016 rykker foreningen med sine omkring 30 madboder ind på en central adresse i Aarhus.

Et permanent madmarked med omkring 30 madboder. Alle mulige slags retter. Og muligheden for at spise sig mæt for en 50'er.

Det er kort fortalt konceptet bag Aarhus Street Food.

De tre hovedkræfter bag, Thomas Bendtsen, Britt Vorre og Søren Anker, har længe ledt efter et sted at placere det nye madmekka.

Som vi tidligere har skrevet, var planen, at Aarhus Street Food skulle flytte ind et sted på Aarhus Havn. Den idé er imidlertid parkeret til fordel for en mere central placering.

»Vi har fundet en placering, men kan ikke offentliggøre det endnu, da vi mangler det endelige grønne lys fra politikerne«, fortalte Britt Vorre onsdag aften, da Aarhus Street Food var inviteret til at levere maden ved et større Socialdemokratisk arrangement i Turbinehallen.

»Hvis du går ud af Turbinehallen, vil du nærmest kunne se derhen,« lød det fra Thomas Bendtsen.

»Det er havnenært i Aarhus C og tæt på blandt andet Dokk1.«

Tanken om det privat finansierede Aarhus Street Food er blevet til efter udenlandsk forbillede.

Skitserne til foreningen blev søsat for efterhånden to år siden. Det seneste halve år har folkene bag arbejdet målrettet på at sikre sig en placering på det århusianske bykort.

»De 30 køkkener kommer til at løfte i flok. Et madudvalg, bestående af uvildige århusianske restauratører, skal sørge for, at kvaliteten er i top. Og for at blive godkendt som del af Aarhus Street Food, skal man indsende et koncept, hvor man blandt andet redegør for, hvor meget vægt, man lægger på bæredygtighed«, forklarer Britt Vorre.

Diversitet er et nøgleord, tilføjer hun; man skal som med andre ord som gæst have mulighed for at spise vidt forskellige retter.

»Omgivelserne bliver uformelle og vil især været egnet til børnefamilier. Det bliver helt nede på jorden med plads til hyggelig loungemusik og eventuelt DJ's i weekenderne,« siger Britt Vorre.

»Ja, målgruppen vil være bred - akkurat som man kan se det på andre madmarkeder rundt omkring i verden«, slår Thomas Bendtsen fast.