Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Århusiansk Just Eat-konkurrent fordobler resultatet og køber op

Hyngry.dk, der har 60 mand placeret i Risskov, får stadig flere kunder og har i 2016 fordoblet bundlinjen. Foto: Scanpix

Århusiansk Just Eat-konkurrent fordobler resultatet og køber op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det danske takeawayfirma Hungry, der holder til i Risskov med de tidligere Just Eat-folk Jesper Buch og Morten Larsen i investorkredsen, overvejer flere nye markeder og er gået på opkøb.

AARHUS: Når historien om erhvervsmanden Morten Larsen og virksomheden Hungry skal fortælles, kommer man ikke uden om selskabets hovedkonkurrent Just Eat.

Da serieiværksætteren Jesper Buch omkring årtusindskiftet lagde grundstene til den veritable milliardforretning i det nu børsnoterede, britiske madfirma, indtog Morten Larsen i en årrække rollen som dansk direktør, også efter at selskabet var blevet købt op.

Men for fire år siden valgte han at kaste fortøjningen til Just Eat og etablere sin egen konkurrerende madplatform, Hungry.dk, der i dag sælger udbragt mad fra flere end 4.250 restauranter og til en værdi af 250 millioner kroner.

Selv om det danske selskab, hvor Jesper Buch og Morten Larsen er hovedejere, klart indtager rollen som lillebror holdt op mod Just Eat, gafler Morten Larsen og holdet på 60 mand placeret i Aarhus-forstaden Risskov stadig flere kunder og har i 2016 fordoblet bundlinjen.

Hungry.dk lander et resultat på knap fem millioner kroner mod to millioner kroner i 2015, fremgår det af selskabets årsregnskab. I en iværksættervirksomhed kunne man måske godt have forestillet sig, at pengene blev brugt i et markant højere tempo for at skrue op for investeringerne og satse på nye markeder med store underskud til følge, men Morten Larsen mener, at virksomhedens økonomi skal kunne bære sig selv.

»Mit mål er, at jeg skal lave profitable forretninger. Der er alt for mange, der arbejder med toplinjer. Den tid er forbi. Investorer vil se sunde forretninger, der kan stå selv,« siger stifteren, der har samme indstilling til udvidelsen til andre markeder.

Investor sætter blus på århusiansk private dining-firma

Vækst i Holland og Irland

Pt. findes selskabet i Holland og Irland, hvor man oplever, at stadig flere restauranter vælger Hungry-koncernens platform, og Morten Larsen er villig til at gå ind på nye markeder for at øge selskabets omsætning. Det bliver dog ikke i de største lande, hvor der ellers er flest kunder at byde sig til for.

»Vi kan måske godt finde to til tre markeder mere, der er interessante at gå ind i. Men vi har ingen stor kapitalfond i ryggen, så vi skal selv kunne finansiere det. Vi tager ikke Tyskland eller et andet stort land, hvor vi ikke har kapitalen til at kunne klare os,« siger Morten Larsen.

Selv om Hungry er forretning, der sælger gennem en portal på internettet, er det dyrt at gå ind i nye markeder. Takeawayportalerne skal sørge for, at der er nok kunder, der bestiller mad, så restauranterne får kunder i biksen. Derudover skal der også gives rabatter til restauranter, der skal kunne se en fidus i at vælge Hungry frem for Just Eat.

Bestil en kok

Udover den klassiske udbringningsforretning forsøger Hungry også at finde nye forretningsområder.

Tidligere på måneden købte Morten Larsen gennem Hungry Group 45 procent af Neat Meal, der er en nystiftet virksomhed, som mod betaling tilbyder at sende kokke hjem i folks private hjem og lave mad for mellem 300 til 1.200 per kuvert. Bag selskabet står den 30-årige gourmet-kok Jacob Bülov Espensen, der sammen med partneren, Christoffer Tellefsen, stiftede Neat Meal i december 2016.

Firmaet har allerede aftaler på plads med 140 danske kokke, som langsomt skal kobles på. Lige nu er 16 kokke og restauranter tilgængelige på platformen. Det har Hungry-koncernen ifølge Morten Larsen gjort i håbet om at kunne få fat i flere af folks måltider.

»Det er en måde for os at ramme folk en ekstra gang. Vi spiser morgenmad, frokost og aftens­mad. I princippet kigger jeg på, hvor mange gange vi kan levere det foretrukne måltid. Aftensmad og takeaway har vi godt fat i, men det kunne jo også være private dining,« siger Morten Larsen.

Husk du kan følge Mad Aarhus på facebook, hvor vi samler alt om den århusianske madscene.

Dolce Vita Is åbner i Højbjerg. Med gratis is til alle ...

Opslået af Mad Aarhus på 13. marts 2017