Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Kan man lave penge på suppe?

Nete Vorgaard Holme i køkkenet. Foto: Søren Alwan

Kan man lave penge på suppe?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksætter Nete Vorgaard Holme har taget kampen op mod de store producenter med sine premium-færdigsupper. Senest har Dansk Supermarked vist interesse for produkterne, og hun har udvidet produktionen.

Under en ferie i Tyrkiet besluttede Nete Vorgaard Holme fra Odder sig for at lancere sin egen serie færdigsupper fremstillet på gammeldags maner fra bunden og uden tilsætningsstoffer.

Det er nu tre år siden, ideen opstod, og års hårdt arbejde giver endelig resultater. Flere landsdækkende supermarkedskæder har vist interesse for hendes supper, og hun har måttet skrue voldsomt op for produktionen.

Firmaet kalder hun Supperiet, og det er under det navn og med historien om de hjemmelavede supper fra den gamle præstegård, at forretningen nu tager fart.

Til at begynde med var Supperiet blot en lokal supperestaurant, og kunderne kom fra nærområdet. Men da nyhedens interesse havde lagt sig, og sommergæsterne var væk, var hun nødt til at tænke større.

Hun begyndte at markedsføre sine produkter i detailhandlen, og den lokale Kvickly i Odder, Danmarks største, var den første til at vise interesse.

En mand, en garage og en god idé

Ensomt arbejde

De første år har været hårdt arbejde, dage, aftner og nætter har hun arbejdet alene i Supperiet og fremtryllet supper efter egne opskrifter. Hun og ægtefællen har indtil nu levet af hans indkomst, men endelig ser det ud til, at Supperiet står over for sit store gennembrud.

Supperne bliver nu solgt i detailbutikker i Aarhus-området, og senest har Dansk Supermarked bestilt 7.000 portioner, som i første omgang skal lanceres i Netto-butikker over hele landet.

- Det går ikke længere at stå med to 18 liters suppegryder, jeg har skruet op for volumen, så vi nu producerer 10.000 enheder om måneden, fortæller Nete Vorgaard Holme, som har investeret i en kip-koger, som er en gigantisk suppegryde. Nyprisen for sådan en er 250.000, men hun var heldig at købe den brugt.

Ihærdig salgsindsats

Med den voksende efterspørgsel har hun måttet inddrage det hyggelige landkøkken, hvorfra hun tidligere drev en gårdbutik og servicerede lokale kunder, til storproduktion.

- Jeg tager fat i alle kæder og alle de relevante kategorichefer i hele landet. Jeg er nødt til at skabe den kontakt, og jeg tænker - de er mennesker som alle andre, og når jeg er ihærdig nok, skal det nok lykkes.

I dag har hun tre deltidsansatte, som hjælper med bogholderi og det praktiske arbejde i køkkenet.

- Det er sjovt at lave noget, som ingen andre har lavet før. Jeg har udviklet 22 opskrifter, men holder mig foreløbig til at lancere de seks. Mine supper er velsmagende, nærende og uden konserveringsmidler. Det er mormorsupper i en moderne version, siger hun.

Er vi klar, tør vi? Har vi is i maven? - hun og ægtefællen har haft lange snakke om økonomi, og de to er enige om, at satsningen aldrig må være større, end at det hele kan afvikles igen. Men foreløbig er det både anstrengelserne og den manglende nattesøvn værd at have valgt livet som selvstændig.

- Mit arbejde er ikke bare dag- og aften. Det er også nætter, hvor jeg har stået i køkkenet. Det er en livsstil, men det kan også være lidt ensomt somme tider.

Vil være landsdækkende

Det nødvendigt at tænke stort, hvis der skal være penge i det for alvor, siger hun.

- Vi er klar til at være landsdækkende. Min ambition er, at ordrerne kommer over sommeren, så vi kan producere til vintersæsonen 2017. Kapaciteten lige nu lyder på 10.000 portioner om måneden, men jeg er klar til at skrue op for volumen, når det er nødvendigt. Min drøm er at producere i et storkøkken og så bruge køkkenet her i præstegården som et udviklingskøkken, hvor jeg kan finde på nye produkter.

- Hele Danmark skal spise mine supper, og når vi har fat i danskerne, ligger Norge, Sverige og Tyskland lige for. Med så store volumener bliver der også penge at tjene. Gode råvarer koster. Alt er håndlavet. Så jo større vi kan gå ud, jo billigere kan vi producere og jo større avance.