Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Se Billederne: Fødevarecenter i Skejby vil tredoble ansatte og ti-doble areal

Sådan ser visionen ud med at skabe et førende innovations- og vækstcenter i Danmark. Visualisering: 3XN


Se Billederne: Fødevarecenter i Skejby vil tredoble ansatte og ti-doble areal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agro Food Park i Skejby har store ambitioner om at tredoble antallet af ansatte fra 1000 til 3000 i 2030. Håbet er at blive landbrugets Silicon Valley. Se visualiseringer i bunden af artikel.

Agro Food Park, der er et innovationscenter ved Aarhus inden for produktudvikling og forskning i fødevarer, vil tredoble antallet af ansatte fra 1000 til 3000 i 2030.

Aarhus skal være fyrtårn for fremtidens fødevarer

Det er ambitionen med en udviklingsplan, der præsenteres onsdag, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

»Fødevareerhvervet skal udvikle sig - vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye innovative samarbejder med åbent sind,« siger Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer.

Det er Landbrug & Fødevarer, der ejer Agro Food Park. 75 forskellige virksomheder med tilsammen 1000 ansatte arbejder i dag ved innovationscentret i Skejby i det nordlige Aarhus.

Agro Food Park et slags bofællesskab for virksomheder, der alle har det til fælles, at de beskæftiger sig med forskning inden for fødevarer.

Inden længe vil Agro Food Park også blive adresse for mejeriselskabet Arla's nye globale innovationscenter.

De mange nye medarbejdere betyder, at innovationscentret vokser fysisk. Planen er at tidoble Agro Food Park's areal til 300.000 etagemeter i 2030.

I Aarhus Kommune ser teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S) frem til, at planen om en udvidelse af innovationscentret realiseres.

»Agro Food Park er på mange måder et billede på, hvordan fremtidens erhvervsområde skal se ud.«

»Det er tæt og intenst, det bringer medarbejderne sammen, og så er det bundet op på letbanen,« siger Kristian Würtz med henvisning til centrets placering nær den kommende letbane i Aarhus

Udviklingsplanen præsenteres onsdag i Aarhus for 300 topfolk inden for landbrugs- og fødevaresektoren.

/ritzau/