Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Opskrift: Lav dine egne varme hveder

Foto: Skovdalnordic.com

Opskrift: Lav dine egne varme hveder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varme hveder skal vi jo have. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg aldrig bagt varme hveder til storebededag. Heidi fra mit arbejde har fortalt, at hendes datter i mange år kaldte det varme beder. Da hun fik forklaret, at det hed varme hveder, syntes hun, det var åndsvagt, at det hed varme hveder og ikke varme beder. For det hedder bededag. Fik jeg sagt, at datteren på det tidspunkt var 15 år.

 

2 dl letmælk

25 g gær

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. salt

1 spsk. rørsukker

1 æg

350 g hvedemel

 

Opløs gæren i lunken mælk. Bland kardemomme, salt, sukker og æg i.

Tilsæt melet lidt efter lidt.

Ælt dejen sammen, indtil den er smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 45 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del dejen i ni stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande eller et ovnfast fad (cirka 16 x 22 centimeter) og lad dem hæve tildækket i cirka en halv time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

 

Store Bededag: Hvorfor er det nu, vi spiser varme hveder?