Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Århusiansk Michelin-menu på canadisk menukort

De to kokke og indehavere af Michelin-restauranten Gastromé i Aarhus, Søren Jakobsen og William Jørgensen, havde deres femrettersmenu på et canadisk menukort i to dage. Privatfoto

Århusiansk Michelin-menu på canadisk menukort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaverne af Gastromé er netop vendt hjem fra Canada, hvor de var inviteret med til prestigefyldt gourmetfestival.

MONTREAL/AARHUS: I to dage havde de to kokke og indehavere af Gastromé i Aarhus, Søren Jakobsen og William Jørgensen, deres femrettersmenu hjemme fra Aarhus på et canadisk menukort.

Det skete på restauranten Les Cons Servent i anledning af gourmetfestivalen 'En Lumiere', og med i det lokale køkken var også de to restauratører selv.

- Det var en super god oplevelse at servere vores retter for en fyldt restaurant i Montreal. Men det var også med en smule nervøsitet, da vi ikke vidste, hvordan vores danske retter ville falde i gæsternes smag, fortæller Søren Jakobsen.

- Vi havde mange besøg af gæster ude i køkkenet - blandt andet den tidligere præsident for festivalen, som ville kysse vores hænder, så glad var hun for det, hun fik serveret. Det var dog lidt voldsomt for et par jyder som os.

Det var første gang, at nordiske kokke var inviteret med til den prestigefyldte gourmetfestival, der startede i år 2000 af blandt andre den franske stjernekok Poul Bocuse.

- Vi tog derover for at inspirere både kokke og gæster, men samtidig også for selv at blive inspireret. Derfor var vi under opholdet rundt på forskellige restauranter og tale med canadiske kokke, og det er tydeligt, at de er meget interesserede i at høre om det århusianske køkken, fortæller William Jørgensen.

Vogue med overraskende guide: Det skal du se i Aarhus

Forbindelsen til den canadiske gourmetfestival er skabt via det verdensomspændende gourmet-netværk Délice, som Aarhus Kommune er en del af.

- Deres besøg i Canada har været med til at sætte yderligere fokus på Aarhus som gastronomiregion. Interessen for vores lokale gastronomi og lokale råvarer har fået utrolig stor opmærksomhed den seneste tid, og det betyder nye muligheder for vækst for både etablerede og nye fødevarevirksomheder og restauranter her i regionen, mener Jesper H. B. Christensen, udviklingskonsulent i Aarhus Kommune.

Han tilføjer, at værtskabet som Europæisk Kulturhovedstad og Europæisk Gastronomiregion i 2017 er en medvirkende årsag til den store internationale opmærksomhed, Aarhus oplever.

- Det var en super god oplevelse at servere vores retter for en fyldt restaurant i Montreal. Men det var også med en smule nervøsitet, da vi ikke vidste, hvordan vores danske retter ville falde i gæsternes smag, fortæller Søren Jakobsen. Privatfoto
Det er tydeligt, at de er meget interesserede i at høre om det århusianske køkken.
William Jørgensen, Gastromé