Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Cirkus fuld af fisk kommer til Aarhus

Fisk, gøgl og musik bliver til ét i det noget anderledes cirkus. Foto: Fish-á-deli Circus

Cirkus fuld af fisk kommer til Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gastronomiske event Fish-á-deli Circus skal give folk lyst til mere godt fra havet - nyd 10 retters forestilling under cirkusdugen.

AARHUS: Et omrejsende cirkus fra starten af 1900-tallet med cirkusdirektør, stærk mand og skægget dame. Ti retter med alt godt fra havet som veltilberedt fjæsing, tang, brisling ("den nordiske ansjos") og fjordkrabber. Musik og gøgl.

Alt det er menuen i Fish-á-deli Circus, som er et nyt tiltag, der skal give danskerne lyst til at spise andre typer fisk, end dem vi plejer.

- Vi vil lære danskerne at spise flere af de lokale arter fisk og havdyr. Derfor præsenterer vi en forestilling og et fabelagtigt måltid, hvor anderledes fisk bliver kernen. Vi har kokkereret en forestilling, hvor mad og scenografi giver en oplevelse med lokale råvarer, tang og såkaldt bifangst, som er de fisk, danskerne normalt ikke spiser, siger idémanden bag Fish-á-deli Circus, kok Jakob Vinkler fra Madhuset Smag i Ebeltoft.

Gin med liv i: Myrer og enebær under samme prop
Fish-Á-Deli Circus
Forestillingerne med Fish-Á-Deli Circus vises flg. dage:Onsdag 27. september kl. 19.30-21.30.

Torsdag 28. september kl. 19.30-21.30.

Fredag 29. september kl. 19.30-21.30.

Lørdag 30. september kl. 19.30-21.30. I Studie 1 i Filmbyen i Aarhus.

 

Konservative fiskespisere

I Danmark bliver under halvdelen - kun 45 procent - af de fisk, der fanges, spist af mennesker. Til sammenligning er dette tal i Island 85 procent.

På trods af vores store kystareal er vi meget konservative i vores fiskevalg og sætter kun tænderne i få arter som torsk, laks og rødspætter. De andre fisk fra danske farvande må sælges til fiskefoder eller til minkindustrien til priser på helt ned til én krone per kilo. Det er ikke bæredygtigt og samtidig ærgerligt, for det er gode råvarer, som kan blive til rene lækkerbiskner, siger Jakob Vinkler.

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 støtter sammen med Region Midtjylland projektet økonomisk. Billetter til forestillingen kan købes på Fish-á-delis Facebookside. Cirkusteltet slår teltpælene op i Aarhus i slutningen af september.