Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Domestic: Et nyt skud på stjernehimlen


Domestic: Et nyt skud på stjernehimlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mejlgade og resten af Aarhus er ramt af Michelin-feber. Restaurant Domestic hev ved onsdagens uddeling endnu en stjerne hjem til Aarhus, der nu har fire af slagsen.

AARHUS: Onsdag formiddag. Det ringede, det bippede og det vibrerede. Telefonerne, både de private og de officielle, var ikke stille mange sekunder ad gangen. Journalister og fotografer stod i kø og fik på skift lov at optage og interviewe. Venner, bekendte og kollegaer i branchen kom konstant forbi for at ønske tillykke med blomster eller champagne.

- Vi har kaldt en ekstra ind for at gøre klar til i aften, for ellers når vi det sgu nok ikke, udbrød Ditte Susgaard.

Hun er en af de fire venner, der for snart halvandet år siden åbnede restaurant Domestic i Mejlgade i lokalerne i baggården, hvor Svineriet tidligere holdt til. Onsdag formiddag kunne hun og resten af holdet juble, da restauranten noget overraskende fik tildelt en Michelin-stjerne.

På scenen i Stockholm tog kompagnonerne Morten Rølich Rasted og Christoffer Norton imod, mens Ditte Susgaard, den fjerde medejer Christian Neve samt resten af personalet så til fra en computerskærm i Mejlgade.

- Vi har holdt det hemmeligt, at drengene skulle til pressekonferencen i Stockholm. Vi blev inviteret i mandags, men vi vidste ikke, at vi skulle have tildelt en Michelin-stjerne. Vi håbede selvfølgelig, så det var en kæmpe forløsning. Det er fuldstændig sindssygt, sagde Ditte Susgaard.

Nykåret århusiansk Michelin-restaurant har også årets bedste tjener

Hjemmeside-nedbrud

Med en stjerne til Domestic har Aarhus nu i alt fire Michelin-restauranter, da Frederikshøj, Substans og Gastromé for tredje år i træk fik lov at beholde hver deres stjerne.

Michelin-inspektørerne har dermed haft nok at se til i årets løb, og hvorfor de lige netop har udvalgt Domestic til en ny stjerne havde Ditte Susgaard sit eget bud på.

- Fordi de synes, der er ærlighed og sjæl i vores mad - at vi har hjertet med, tror jeg. Folk føler sig hjemme her - vi er dem, vi er, og det er det, vi har fået stjernen for. Så det bliver vi selvfølgelig ved med at være, konstaterede hun.

Under interviewet ringede telefonerne fortsat konstant, og da de to medejere tjekkede reservationerne, kunne de konstatere, at fredage og lørdage de næste tre måneder er udsolgte. Og få minutter efter, at deres hjemmeside var gået ned.

- Hold da op. Selv om vi havde regnet med stor interesse, er det alligevel overraskende, hvor stor den egentlig er, sagde Christian Neve.

Er I klar til den store interesse?

- Jeg er glad for, at vi var lidt forberedte og har begrænset bookingerne lidt, så vi kan følge med. Allerede i aften har vi skåret ned på antallet af borde, fordi drengene først kommer sent hjem fra Stockholm i aften. Men på længere sigt, kommer vi selvfølgelig til at løbe stærkere, end vi gør nu. Og ja, det er vi klar til. Det er simpelthen for vildt det her, jeg tror stadig ikke helt, jeg forstår det. Jeg er stadig ret rystet, men meget, meget glad.

Er næste mål stjerne nummer to?

- Nej, slet ikke. Det er et helt andet niveau. Og ser man på de restauranter, der i dag har to, når vi dem ikke til sokkeholderne. Det er en hel anden helhedsoplevelse, som vi slet ikke kan måle os med, siger Christian Neve.

Med udmærkelsen til Domestic har Aarhus taget endnu et skridt op ad Michelin-stigen. Ikke bare har byen fire stjerne-repræsentanter, men også de to restauranter Pondus og Hærværk fik i guiden lov at beholde deres såkaldte Bib Gourmand'er, som betyder god mad til rimelige priser.