Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Gastronomieksperter fra hele verden besøgte Aarhus

Årsmødet havde afslutningsmiddag tirsdag aften hos Njord Gin, der netop er åbnet i et tidlige pumpehus på Sydhavnen. Foto: David Bering

Gastronomieksperter fra hele verden besøgte Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune var vært for det verdensomspændende gastronominetværk Délices årsmøde.

AARHUS: Aarhus har de seneste dage haft besøg af 32 centrale personer fra fem kontinenter, som alle har ansvar for at udvikle fødevare- og gastronomisektoren i 15 forskellige byer rundt om i verden.

De er alle en del af netværket Délice, som er et globalt bynetværk med fokus på udvikling af fødevarer og gastronomi. Aarhus har været en del af netværket siden 2014 og i år udvalgt til at huse årsmødet i netværket. Med i netværket er også byer som Chicago, Montreal, Lyon, Bordeaux, Barcelona, Madrid, Torino, Birmingham, Guangzhou og Franschhoek i Sydafrika.

De besøgende var på rundtur til nogle af Business Region Aarhus' mange fødevareinitiativer, fødevareproducenter og restauranter. Deltagerne oplevede blandt andet den netop overståede Food Festival, Agro Food Park, den socialøkonomiske Café Kaffegal og byens street food-markeder.

Aarhus skal være fyrtårn for fremtidens fødevarer

Årsmødet havde afslutningsmiddag tirsdag aften hos det nyetablerede gin-destilleri Njord Gin på Sydhavnen, og destilleriet havde fået assistance fra Michelin-restauranten Gastromé.

De to kokke fra Gastromé har tidligere stiftet bekendtskab med Délice netværket, da de i foråret var inviteret til Canada gennem netop Délice for at deltage i et gastronomiarrangement i Montreal, hvor de kom i køkkenet sammen med lokale kokke og fik udvekslet viden, erfaringer og kontakter.

/EXP