Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Madguide til Smukfest: Rekordmange restauranter og madboder

En af sidste års madsucceser var en gourmethotdog. Arkivfoto: Claus Petersen Fotografi / Cphotography.com

Madguide til Smukfest: Rekordmange restauranter og madboder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smukfest slår i år rekord med godt 80 madboder og restauranter med alt lige fra sushi, hotdogs og burgere til saftige steaks, catalansk paella og friske østers.

SMUKFEST: Ligesom festivalen i bøgeskoven er for både høj, lav, ung og gammel, er udvalget af mad på samme måde sat sammen, så der er noget til både tømmermænd, gourmander, vegetarer og glutenallergikere. Tilsyneladende sådan som festivalgængerne gerne vil have det - i hvert fald er flere end 80 procent godt tilfredse med både udvalg og kvalitet ifølge en brugerundersøgelse fra sidste år.

I år slår festivalen rekord med flere end 80 madsteder, og også udvalget er blevet endnu større. Det fortæller madansvarlig Jakob Buchbjerg.

- Vi sigter efter så bredt et udvalg som muligt og så godt inden for hver kategori som muligt. Selvfølgelig er der forskel på, om man er en lokal forening, der ingen erfaring har, eller om man er erfaren i branchen, men vi prioriterer begge dele dog med forskellige forventninger, siger han

Jakob Buchbjerg forklarer, at der foregår en nøje udvælgelse af hver enkelt madbod og hver enkelt restaurant.

- Det kan være på baggrund af egne besøg, det kan være via netværk eller via en ansøgning, og vi udvælger så for eksempel ud fra, hvad der trender lige nu, hvad brugerundersøgelsen fra året før siger og hvad vi synes, der passer til skoven i både smag, udseende og udvalg. Kort sagt handler det især om vores egen smag, griner han.

Overskudsmad på vej til udsatte fra Smukfest

Tradition og fornyelse

De fleste Smukfest-kendere kan nikke genkendende til hurtig mad som et Løvebrød, en Arizona-burger og Farmors Tarteletter eller til restaurantbesøg på A Hereford Beefstouw, Nørre Vissing Kro og Smukfisk. Gengangerne er af stor betydning for festivalen, der dog hvert år også forsøger at forny sig.

- Vi sigter efter en fin balance imellem tradition og fornyelse, fordi vi hvert år gerne vil tilføje et frisk pust, og fordi vi også skal passe på med at lave for meget om ad gangen. For tre år siden gik jeg for eksempel bag en godt bedugget mand, som pludselig drejede skarpt til venstre, stoppede op og forbavset spurgte, hvor Løvebrødet var henne. Vi havde nemlig flyttet boden fem meter, fortæller Jakob Buchbjerg.

"Madsmeden", som Jakob Buchbjerg, kaldes, konstaterer, at selvom der hele tiden, kommer nye til, er det meget sjældent, Smukfest opsiger samarbejdet med en bod eller et madsted.

- Der er en naturlig udskiftning, og det har kun været i de tilfælde, hvor vi ikke har været tilfredse med kvaliteten, at samarbejdet er ophørt. Under festivalen går vi nemlig selv rundt og bedømmer ikke blot smag og kvalitet, men også det visuelle i boden eller restauranten, siger han.

Dermed har "madsmeden" rigeligt at give sig til, mens Smukfest står på, og i år glæder han sig især til at afprøve de næsten 10 nye madboder.

- For eksempel CanBlaus bod med udelukkende lufttørret skinke og sherry, som nok er den mest nicheprægede bod i år. Men også de andre som for eksempel Gourmensch, der kommer med en ny hotdog, Spiselauget med en nordisk udgave af rullekebab og Mad i Ambassaden med indiske specialiteter, siger Jakob Buchbjerg.

Smukfest har cirka 10 "rigtige" restauranter og andre godt 70 madboder/spisesteder.