Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ny uddannelse: Bliv fødevare-ingeniør

Kemi og fødevareteknologi bliver et nyt fag på Ingeniørhøjskolen. Arkivfoto: Morten Pape

Ny uddannelse: Bliv fødevare-ingeniør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevareindustrien nærmer sig en akut mangel på dygtige medarbejdere med tekniske kompetencer, der kan bidrage til udviklingen af nye fødevarer og nye bæredygtige produktionsmetoder. Det skal en ny ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet råde

AARHUS: Til sommer får landets mange unge studiesøgende en ny uddannelse at sætte kryds ved, når Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet åbner en ny uddannelse med titlen "Kemi og fødevareteknologi".

Det er en uddannelse, der virkelig er tiltrængt, lyder det samstemmende fra tre sværvægtere inden for fødevareindustrien: Landbrug & Fødevarer, Arla og Danish Crown.

- Vi står i en situation, hvor der i den nærmere fremtid bliver akut mangel på kompetencer inden for området, og derfor tror jeg, at uddannelsen bliver meget relevant for ikke mindst det private arbejdsmarked, lyder det fra senior R&D manager hos Arla Foods Ingredients, Henrik Jørgen Andersen.

Han bakkes op af administrerende direktør for Danish Crown Pork, Søren F. Eriksen, som er overbevist om, at den nye uddannelse vil opflaske ingeniører med værdifulde kompetencer for branchen. Profiler, som virksomheden allerede i dag har svært ved at finde:

- Som det er i dag, er det vanskeligt at spotte egnede kandidater i både Danmark og i flere af vores udenlandske selskaber og divisioner. Derfor har vi helt naturligt store forventninger til den nye uddannelse på Aarhus Universitet, siger han.

Den nye uddannelse lægger vægt på kemiske, biologiske, matematiske og tekniske fag og har et halvt års praktik og projektorienteret undervisning som centrale omdrejningspunkter.

Uddannelsen Kemi og fødevareteknologi er en 3,5 år diplomingeniøruddannelse inklusivt praktikophold. Uddannelsen giver adgang til kandidatuddannelsen Molekylær ernæring og fødevareteknologi.

/EXP

Omrejsende madcirkus med fokus på glemte fisk