Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Pinds Cafe: Where everybody knows your name...

Veli Coskun, forpagter af Pinds Café, har blandet den gamle indretning med nyt og nordisk. Og har skiftet tidligere tiders billige øl ud med blandt andet cocktails og champagne. Foto: Axel Schütt

Pinds Cafe: Where everybody knows your name...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nyeste forpagter af Pinds Cafe i Skolegade kan snart fejre et års fødselsdag i den historiske bar, han sammenligner med baren i TV-serien Cheers, Sams Bar.

AARHUS: Som udskænkningssted har den angiveligt 168 års fødselsdag, men med den nuværende forpagter bliver det foreløbig kun til et af slagsen.

Pinds Cafe i Skolegade 11 skiftede sidste år forpagter, da Jesper Svendberg efter 10 år sagde farvel og tak og åbnede Teaterkatten rundt om hjørnet i Kannikegade.

Ind på adressen kom i stedet 32-årige Veli Coskun, der efter en årrække som ansat på henholdsvis Casablanca og Carlton drømte om at få sit eget.

- Første gang, jeg så de gamle møbler og det gamle interiør, tænkte jeg, at jeg var for ung, men efter jeg havde tænkt mig om en uges tid, sagde jeg alligevel ja, fortæller han.

Veli Coskun havde nemlig en plan med den gamle, noget tunge og dunkle indretning, som oven i købet var dækket af et tykt lag nikotin efter årtiers heftig rygning i det lille lokale. Sammen med de gamle møbler blev både nikotin og rygetilbud fjernet, og ind kom i stedet et moderne præg.

- Cafeen er fantastisk flot med gamle træudskæringer og mosaikvindue, og det hverken måtte eller skulle der røres ved. Men for at skabe en kontrast blandede jeg det så med møbler i moderne, nordisk design, og det fungerer ret godt, siger han.

Navnet hænger ved: Pinds Cafe bliver aldrig uden Pind
Selvom det er lidt kliché-agtigt, forestiller jeg mig, at det er lidt som på Sams Bar.
Veli Coskun, Pinds Cafe

Cliff, Frazier og Nooooorm

Konceptet på den nyeste udgave af Pinds Cafe er simpelt: Et mødested for det modne publikum.

- Jeg synes, vi manglede en bar for voksne, hvor man både kan møde før og efter en middag, eller bare mødes til en cocktail, bobler eller en drink i ordentlige rammer, inden man måske skal videre i byen. Selvom det er lidt kliché-agtigt, forestiller jeg mig, at det er lidt som på Sams Bar i TV-serien. Et sted, hvor jeg er på fornavn med de fleste, hvor serviceniveauet er højt og hvor folk føler sig hjemme, forklarer Veli Cockun.

Og hvor man ikke må ryge som førhen vel at mærke. Netop den forandring havde folk svært ved at forstå i begyndelsen, fortæller han videre.

- Folk kom ind og sagde 'hvad sker der her?' og 'du har jo ødelagt det!', så det er i hvert fald ikke det tidligere steds stamkunder, jeg har overtaget. Jeg har derimod skabt mine egne, og de er vilde med stedet - også at man ikke må ryge, konstaterer Veli Coskun.

Udover at være et uformelt mødested har den nyeste forpagter af Pinds Café også lidt mere specielle ting på kortet og arrangementer i ærmet - som for eksempel champagne og kaviar, fredagbar med sushi og fyraftenbar med smørrebrød. Et års fødselsdagen 7. oktober fejres med forskellige aktiviteter - følg med på stedets Facebook-side.