Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Aarhus får ny "hemmelig" cocktailbar

Den sanselige cocktail er i fokus. Foto: St. Pauls Apothek

Aarhus får ny "hemmelig" cocktailbar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natteliv

Eksperimenterende cocktails serveres i rå og minimalistisk indretning, når byens nye cocktailbar, Gedulgt, åbner fredag 13. januar.

Gedulgt
Gedulgt, Fredensgade 41, Aarhus C.

Åbningstider:
Fredag-lørdag: klokken 16-02

Åbner fredag 13. januar klokken 21

Gedulgt (ge'dul'd) betyder at noget holdes skjult og hemmeligt - oftest grundet ulovlighed

Hvis du tror, en isterning sådan set bare er en gang firkantet, frossen vand, så kan du godt tro om igen.

Der findes isblokke, iskugler og iskvadrater.

Ja og? De holder min mojito kold. Hvad mere er der at sige?

En del, hvis man spørger mændene bag Aarhus' nye cocktailbar "Gedulgt". De har for eksempel hentet kobberforme hjem fra New York for at kunne kreere de helt rigtige dimensioner af iskugler til nogle af de cocktails, de vil servere på cocktailbaren, der får til huse i Arnbitters gamle produktionslokaler i baggården til Fredensgade 41.

- Iskugler er perfekte til nogle af de klassiske cocktails, som man gerne vil køle, men ikke udvande. Iskugler udmærker sig nemlig ved at have en mindre overflade end traditionelle isterninger, og derfor smelter de langsommere, forklarer Hasse Bank Johansen, der er den ene af mændene bag Gedulgt.

Aarhus-bar præsenterer årstidsøl

Hasse Bank Johansen er tidligere danmarksmester i cocktails og medejer af St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade. Sammen med to andre medejere af St. Pauls Apothek og chefbartenderen står han bag konceptet på Gedulgt.

- Du kan sige, det er lidt ligesom St. Pauls Apothek bare minus restaurantdelen. På Gedulgt vil vi kæle for alle sanser. Vi har flotte lokaler, helt særlige glas, og vi serverer cocktails forberedt på helt særlige måder, siger Hasse Bank Johansen.

- Det er ikke anderledes end et køkken. Vi bruger hele ugen på at forberede ingredienser til vores drinks frem til weekenden, når baren holder åbent.

Pressefoto St. Pauls Apothek

Lige nu er der godt en uge til dørene slås op til Gedulgt, og selv om ikke alt er på plads endnu, skal de nok nå det. Marmorbordene er på plads, den otte meter lange betonbar står der også. Den indeholder i øvrigt to montre med to forskellige typer is.

Cocktailmenuen kommer til at bestå af 12 signaturcocktails, der ifølge pressemeddelelsen vil udfordre gæsternes sanser både visuelt og smagsmæssigt. Visuelt er der i hvert fald ikke tvivl om, at man kan blive udfordret. I løbet af ganske få sekunder har Hasse Bank Johansen både brugt ordene fuglebur og badekar, da han snakker om servering.

Menukortet indeholder desuden fire forskellige punches og fire nyfortolkede klassiske cocktails.

De gamle produktionslokaler giver plads til omkring 100 gæster. Og hvis du er bekymret for, om du skal stå i baren og slås med andre om tjenerens opmærksomhed, kan man på Gedulgt bestille bord.

- Vi reserverer omkring 70 procent af vores kapacitet til bordreservering. Men der skal altid være plads til, at man kan komme ind fra gaden, forklarer Hasse Bank Johansen.

- Det er tænkt som et sted, man går hen efter en god middag i byen. Mange vil jo gerne fortsætte i byen og have en drink, men man orker måske ikke lige cafeerne ved åen, siger Hasse Bank Johansen.

Gedulgt åbner første gang fredag 13. januar klokken 21. Du kan se mere på gedulgtbar.dk

Det er inde i baggården til den mørkegrå bygning, Gedulgt holder til.