Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Nordisk Spisehus laver Aarhus 2017-menu

Nordisk spisehus i M.P. Bruuns Gade fejrer Aarhus' status som kulturhovedstad med en specialmenu. Foto: Jens Thaysen

Nordisk Spisehus laver Aarhus 2017-menu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mad

Om få dage overtager Aarhus titlen som Europæisk Kulturhovedstad efter den spanske kystby San Sebastián. Det fejrer køkkencheferne på Nordisk Spisehus med en helt særlig menu, der er udviklet i samarbejde med San Sebastiáns anerkendte Michelin-restaurant Mugaritz.

- Man kan vel nærmest sige, at Mugaritz overdrager den gastronomiske fakkel til os i Aarhus. Hos Nordisk Spisehus glæder vi os til at præsentere gæsterne for hele tre af Mugaritz' Michelin-retter i spændende forening med vores egne, nordiske serveringer. På den måde oplever gæsterne en menu, der samler smagsnuancerne fra de to kulturhovedstæder, Aarhus og San Sebastián, i én gastronomisk hyldest til kulturåret 2017, fortæller køkkenchef på Nordisk Spisehus Jacob Freitag.

Gylden elev på Nordisk Spisehus: Fik kun 12-taller

Gris og skaldyr kombineres

Aarhus 2017-menuen fås på Nordisk Spisehus fra fredag 20. januar, dagen inden den officielle åbning. I en af retterne optræder en usædvanlig kombination af jomfruhummer og spansk sortfodsskinke. Kasper Pelle Christensen, der også er køkkenchef på Nordisk Spisehus, fortæller om serveringen:

- Fælles for Aarhus og San Sebastián er vores kystnære landområder, hvor vi finder gode råvarer både på marken og i havet. Kombinationen af gris og skaldyr er ikke så udbredt i Norden, og det er en skam, for de to ting komplementerer faktisk hinanden virkelig godt. På Nordisk Spisehus glæder vi os til at præsentere gæsterne for en nytænkende servering med delikat jomfruhummer og den eksklusive, spanske Ibérico-skinke.

Spanien møder Norden

Fra Mugaritz kommer også en forret med kaviar og jordmandel samt en dessert med marcipan, chokolade og tørrede violer. Nordisk Spisehus' egne gourmetretter danner den røde tråd igennem hele menuen, og for at skabe harmoni lader køkkencheferne det nordiske køkken møde det sydlandske køkken i flere af deres egne kreationer.

- En af vores retter består af oksesteg med rødbede og fem forskellige slags peberkorn. Peberkornene har vi hentet ind fra de varmere himmelstrøg, og peberkornenes forskelligartethed bidrager med en dejlig kraftfuld smag og er et lunt indslag her i de kolde vintermåneder, siger Jacob Freitag.

På Nordisk Spisehus er der både en trerettersmenu, en femrettersmenu, og desuden en niretters tasting-menu. Aarhus 2017-menuen kan opleves på Nordisk Spisehus frem til 8. marts 2017.

Læs mere på Nordisk Spisehus.

jave