Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Henrik satser på sund mad på menukortet

Auning Idrætscenter er udset til at være frontløber for sund mad i Norddjurs Kommune. Her ses halinspektør Henrik Johansen.
Foto: Annelene Petersen

Henrik satser på sund mad på menukortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auning Idræts- og Kulturcenter »frontløber« for en mere sund madkultur i idrætslivet.

Sundere mad til både børn og voksne. Det er målsætningen for Auning Idræts- og Kulturcenter, som netop er blevet udpeget som »frontløber« i et landsdækkende projekt, der skal være med til at vise vejen for en sundere madkultur i idrætslivet.

25 idrætshaller er valgt til at sætte en ny national dagsorden for området som frontløbere, mens fem større idrætscentre – bl.a. Gigantium i Aalborg – går et skridt videre og skal i projektet vise, hvordan det kan lade sig gøre også at tjene penge på sund og velsmagende mad.

»Det her er noget, som jeg meldte ud allerede da jeg tiltrådte min stilling som centerchef, at det her, det ville jeg gerne gå ind og arbejde for«, fortæller Henrik Johansen, som ser frem til at arbejdet bliver påbegyndt efter sommerferien, og så skulle de første konkrete resultater meget gerne vise sig i starten af det nye år.

De 25 »frontløbere« får hver tildelt 60.000 kroner fra centralt hold til at realisere planerne og oveni skal Norddjurs Kommune så lægge mindst det samme beløb.

Projektet skal løbe over tre år, men for Henrik Johansen er det afgørende, at der opnås nogle varige resultater, der også fortsætter ud over selve forsøgsperioden.

I første omgang skal nedsættes en lokal arbejdsgruppe med repræsentanter for medarbejdere, brugerne og kommunen, som skal lave den overordnede plan for det videre forløb, herunder tage stilling til spørgsmål vedrørende uddannelse samt indretning af køkken og café.

I den forbindelse efterlyser Henrik Johansen flere personer fra lokalområdet, der kunne have lyst til at bidrage i dette arbejde og være med til at sætte sit præg på, hvad projektet mere konkret skal bygges op omkring.

For det er kun de overordnede rammer, der er lagt.

Hvordan Auning Idræts- og Kulturcenter skal løse opgaven er helt og fuldt op til de lokale initiativer, naturligvis med brug af den nødvendige faglige konsulentbistand undervejs.

Henrik Johansen har som sit ønske-scenarie, at AIK bliver et sted, hvor man fra kl. 6.30 om morgenen, når svømmehallen åbner, og så ellers dagen igennem, skal kunne traktere centrets mange brugere – med sund mad.

»Jeg forstiller mig et bredt spektrum inden for hjemmebagte boller, marmelade, juice og smoothies fra morgenstunden af. Og det skal så gå over i salatbarer og i det hele taget sund take-away mad, et tilbud, som også kunder udefra kan have lyst til at gøre brug af, også folk der ikke nødvendigvis bruger centrets aktiviteter. Altså en slags værested«.

For at der kan blive eller anden form for økonomi sund mad kræver det et flow over det meste af dagen.

Centerleder Henrik Johansen møder op med flere ideer. En af dem går ud på at forsyne børn og unge med klippekort, hvor forældre så kan være sikre på, at deres børn kun kan »købe« varer fra det sunde menukort.