Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Mænd kan også bage!

Stefan Rodbjerg Jacobsen er med i den store bagedyst på Dr1
Foto: Richard Sylvestersen

Mænd kan også bage!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40-årige Stefan Rodbjerg Jacobsen fra Harridslevegnen er det lokale islæt i konkurrencen »Den Store Bagedyst«, som lige nu vises på DR1

Køkkenet i huset på Tingetvej ved Harridslev dufter af hjemmebagt brød. Man fornemmer, at det gør det ofte. Faderen i huset elsker nemlig at bage og han er så god til det, at han i øjeblikket er blandt de sidste deltagere i »Den store bagedyst« på DR1.

Til daglig driver 36-årige Stefan Rodbjerg Jacobsen, familiefar med tre børn, sin egen virksomhed, hvor han laver specialløsinger til handicappede - men han elsker også at bage.

Egentlig var det slet ikke meningen, at Stefan skulle have været med i konkurrencen, for han tvivlede på egne bage-evner.

»Jeg tænkte, at det var jeg slet ikke god nok til, for jeg har jo kun har bagt i tre år,« siger han.

Efter flere opfordringer fra familie og venner ringede Stefan dog alligevel ind til DR, og efter de obligatoriske castingrunder blev han ringet op.

»Da først jeg havde besluttet mig for at prøve, var jeg glad, da de ringede og sagde, at jeg var blivet valgt til programmet. Det ville være ærgeligt at sidde herhjemme og se programmerne og tænke, at det kunne jeg også have gjort.« siger bagedystkonkurrenten.

Stefan Rodbjerg Jacobsen tilmeldte sig programmet for at vise, at mænd også kan bage, og det mener han er lykkedes.

»Ja, Absolut! Bare det, at tre ud af de sidste fire deltagere er mænd, siger jo en hel del,« siger Stefan, mens han sætter et franskbrød i ovnen.

Selvom det er en konkurrence, er deltagerne blevet gode venner. De kæmpede mere mod vind og vejr end mod hinanden, for konkurrencen foregik fra maj til juni i et telt.

For eksempel kunne der være virkelig koldt i teltet, så deltagerne gik rundt med smør i lommen for at holde det tempereret. På den måde var de mere kollegaer end konkurenter.

»Vi havde det mega hyggeligt. Daniel, som desværre røg ud i første program, havde været så forudseende at tage en kasse øl med til os, og så glider det hele ligesom lidt nemmere.«

Stefan har på egen krop oplevet, at det ikke er en nem tjans at være deltager i en tv-konkurrence.

»Det er specielt at se sig selv på tv. Der skal 65 timers optagelse til at lave én times fjernsyn, så især i starten, hvor der var ti deltagere, virkede det hele meget hektisk. Vi kunne gå ind i teltet fem gange før de var tilfredse. Først når uret blev sat i gang, var der ikke mulighed for at tage noget om. Der blev ikke snydt med tiden.«

Hvordan det går Stefan i »Den Store Bagedyst« kan vi ikke afsløre, men hans familie nyder godt af, at han igen er hjemme og kan bage til familien. Vi besøger ham, da han forbereder bagværket til sin ene datters fødselsdag.

Hans egne favoritter er hindbærsnitter og wienerbrød, men i dag er det datteren, der bestemmer, så der laves pitabrød.

Der kan være et stykke vej fra den almindelige fritidsbagers evner til det, vi ser på tv, men det skal man ikke lade sig afskrække af,« fortæller den dygtige bagemester.

»Når man bager, er det jo langt hen af vejen, den samme teknik man bruger. Det er bare forskellige metoder. Og så kan det ikke komme som en overraskelse, at det hjælper at øve sig. Det hele bliver meget nemmere, når man får noget automatik ind i processen. Inden programmet havde jeg aldrig lavet macarons, så i ugen op til lave jeg det vel syv-otte gange for at blive klar.«

Tilbage i køkkenet bages der igen på højtryk, og selvom mængderne nok er lidt større end normalt, er der ingen fare for, at noget når at blive for gammelt.

»Det største problem ved at bage her i huset er, at der aldrig når at blive noget til fryseren.«