Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fire nye hoteldirektører med speciale i vin

Drømmen om sit eget blev virkelighed med købet af Lyng Dal Hotel og Restaurent. Kvinden i baggrunden er »stamgæst«. I hvert fald er det anden gang siden 1. maj, at hun besøger direktørerne.

Fire nye hoteldirektører med speciale i vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vennerne Ditte, Anita, Nicolaj og Kristin er blevet hoteldirektører med købet af Lyng Dal Hotel og Restaurant.

Der er kommet nye ejere på det gamle hotel i lyngbakkerne i Gl. Rye.


Og endda hele fire af slagsen. De fire venner Kristin Kaihøj Ibsen, Nicolaj Gadebæk Pedersen, Ditte Susgaard og Anita Kaihøj Ibsen havde alle gået og puslet med samme tanke.


»Jeg tror, vi alle fire altid har haft lyst til at blive selvstændige. Det er fint nok at arbejde for andre, men det endnu bedre at knokle for sig selv,« smiler Ditte.


Derfor gik de fire venner, hvoraf Kristin og Anita er søstre, i gang med at lede efter noget, der kunne blive deres.


»Det var ikke hvad som helst, vi var interesserede i. Det skulle selvfølgelig være noget, hvor vi kunne bruge vores uddannelser inden for kokke- og tjenerfaget og hvor vi kunne bruge vores vinkundskaber,« siger Anita, der som Ditte og Kristin er uddannede sommelier (vinkendere).


»Og så skulle det helst heller ikke være alt for langt væk fra Silkeborg-området, hvor vores forældre bor,« supplerer Nicolaj.


Som kok, hotelejer og far til to børn, er det rart nok, at der er forældrehjælp i nærheden.


»Og vi har heldigvis fået masser af hjælp af vores forældre og venner,« siger Anita.


Blev direktør per sms


Jagten på drømmestedet blev lang.


I et halvt år blev internettet trawlet igennem - og først efter at have opgivet at bygge en dyrlægeklinik i Gjern om, faldt Ditte over drømmen i Gl. Rye. Og så gik hende og Nicolaj ellers i gang med at handle. Hurtigt.


»Jeg modtog en sms, hvor der stod at Ditte og Nicolaj havde budt på noget. Og fået det. Så med et blip blev jeg hotelejer,« griner Amita.


Hun og de tre andre måtte dog sande, at ét var at finde en pris, som passede køber og sælger. Noget ganske andet var at få banken med på idéen.


»Vores branche er virkelig hårdt ramt af krisen. Bankerne vil ikke låne ud. Så der var mange op- og nedture, før vi fik lov at låne,« siger Anita.


Faktisk var det først en uge før overtagelse, at banksagerne gik i orden. Og så fik de fire hotelejere travlt.


»Det var lige op til den store konfirmations-weekend, hvor der var bestilt 350 kuverter på restauranten. Og efter som vi først kunne komme ind to dage før festen, havde vi virkelig travlt i de dage, hvor vi ikke fik sovet ret meget. Det hele skulle gøres rent både ude og inde. Og så skulle vi lige have en menu sat sammen også,« husker Ditte.


Lige nu er der lidt mere ro på.


»Men der er selvfølgelig altid noget at lave sådan et sted. Så skal der lægges stråtag og ordnes have. Hver gang vi streger en ting på to do-listen, kommer der to nye på. Men sådan er det jo, når man køber et gammelt hus, eller et ældre hotel,« smiler Anita.


De fire venner bor på hotellet, hvor der er indrettet lejligheder til ejerne.


»Og der er lækkert, at vi er her hele tiden. For som selvstændige er vi mere eller mindre på arbejde hele tiden,« siger Ditte.


Restaurent-afdelingen har dog lukket mandag og tirsdag.


»Ellers kan det godt blive svært at være far for sine børn. Men det når jeg også,« smiler Nicolaj.