Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Han er 20 år, og han ejer 168 får

Per Hedegaard Nielsen læser til landmand og har været to måneder i praktik som fåreavler i England. Her ses han med et nyfødt lam. På søndag holder han åbent hus kl. 13-16 for interesserede på Emborgvej 169 ved Alken. Foto: Jacob Vestervig

Han er 20 år, og han ejer 168 får

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af sin unge alder ejer Per Hedegaard Nielsen sin egen fårebedrift og sælger både kød, uld og skind til lokale virksomheder og borgere.

168 får og i øjeblikket et ukendt antal lam. For da vi ankommer, opdager han flere nye af slagsen, som blot er et par timer gamle.

Per Hedegaard Nielsen fra Svejstrup er blot 20 år og startede i 2014 sin egen fårebedrift med 20 får, som siden har vokset sig stor. Så stor, at han med sin far som medejer har stiftet Hedegaard Lam I/S, som han selv styrer - dog med lidt hjælp, så længe han er under uddannelse.

Ved siden af jobbet som selvstændig læser han til EUX-landmand i Viborg - en uddannelse, der kombinerer det landbrugsfaglige med en gymnasiel uddannelse.

Den er han færdig med til sommer, og så kan han igen koncentrere sig fuldt ud om sin virksomhed.

»Det er dog ikke noget, jeg kan leve af, for jeg vil gerne holde det i det små, hvor jeg sælger det meste lokalt. Derfor skal jeg enten læse videre inden for måske økonomi og ledelse, og ellers skal jeg have mig et job ved siden af. Det har jeg ikke helt afklaret endnu,« siger Per Hedegaard Nielsen.

Det er tydeligt, at han har helt styr på sine får.

Et får prøver at løbe væk, da han vil lukke det ind i en bås for sig selv, fordi det netop har fået lam. Men Per Hedegaard Nielsen stopper det hurtigt, og får gennet det den rette vej.

»Jeg går meget op i, at fårene har det godt. De går ude på marken i otte måneder, og så er de inde i de sidste fire. Jeg går også meget op i at bruge alt fra fårene - både uld, skind og kød - og sælge det til lokale virksomheder. Det er lidt konceptet i det hele,« fortæller han.

Den unge iværksætter forklarer, at han får fårene slagtet og parteret af Aidt Slagtehus, at man snart kan købe kødet hos Købmanden i Alken, og at uld afsættes til Silkeborg Uldspinderi.

Påskedag holder Hedegaard Lam åbent hus på Alkengård, Emborgsvej 169 ved Alken kl. 13-16.