Byens avis fylder 225 år: Fødselar i forrygende form


Byens avis fylder 225 år: Fødselar i forrygende form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Schouby jans@stiften.dk
Axel Schütt
225. 

1794 var året, da Christiansborg brændte ned til grunden, året da den franske revolution var på sit højeste, og året da bogtrykker Niels Lund 3. januar fik tilladelse til at udgive Århus Stiftstidende for første gang.

Med andre ord: I dag kan Århus Stiftstidende fejre 225-års fødselsdag.

At få lov at fejre sin 225-års fødselsdag er kun er meget få firmaer forundt, og det er en mærkedag, som vi på avisen er meget stolte over at kunne dele med dig, kære læser.

Ja, 225 år er en meget høj alder, men Århus Stiftstidende fejrer dagen i forrygende form.

Som du kan læse i jubilæumstillægget i dagens avis eller her på stiften.dk, har det ellers ikke skortet på dødsdomme over avisen.

Men i dag er økonomien og fremtidsudsigterne bedre, end de har været i de seneste mange årtier.

Avisen giver et pænt millionoverskud, og vi er dagligt i kontakt med flere læsere og brugere end på noget tidspunkt i avisens historie. På de gode dage har vi således omkring 150.000 brugere på stiften.dk, ligesom vi har oplevet en lille stigning i antallet af læsere på vores papiravis i weekenden.

Så selv om mediehuset i dag ser meget anderledes ud end for bare få år siden, så er det ikke ændringer, vi har lavet af nød, men nyskabelser, som vi mener, giver vores læsere og brugere en langt bedre og mere relevant nyhedsformidling.

Et eksempel på det er de ændringer, vi for halvandet år siden gennemførte i forbindelse med, at vi solgte vores ugeavis Århus Onsdag samt ugeaviserne i Skanderborg, Favrskov og på Djursland til JP-Politiken.

Det markerede nemlig samtidig et skifte i vores måde at se nyheder og avisopbygning på.

Vi gik kort fortalt fra at være et mediehus med en omnibus-tankegang til at se på Aarhus og Østjylland ud fra en metropoltankegang. Med andre ord, så sætter vi nu væsentlighed over geografi.

Nu er det ikke hvor i det østjyske, begivenheden foregår, der afgør, hvor meget vi gør ud af en historie, men alene om historien er vigtig og væsentlig for vores læsere.

Aarhus er den metropol, som er omdrejningspunktet for hele vores region, men det er stadig i kommunerne rundt om Aarhus, at mange østjyder bor. Specielt i de første måneder efter vi gennemførte ændringerne, var der en del læsere i oplandskommunerne, som savnede den lokale side eller opslaget med fokus på lige netop deres kommune. Nogle havde derfor svært ved at vænne sig til, at de skulle finde de lokale historier på forskellige sider.

Men i dag hører vi stort set kun roser, for måden vi har bygget vores avis op på og ikke mindst for det øgede fokus, når der er væsentlige historier fra kommunerne rundt om Aarhus.

For selv om den lokale side ikke længere er at finde i avisen, tager vi stadig oplandet meget seriøst, og jeg lover, at vi også i fremtiden vil holde skarpt øje med kommunerne omkring Aarhus.

Så vi vil stadig dække det intenst, hvis eksempelvis en lokalpolitiker fra Djursland vælger at skulke fra den tjans, han er valgt til, for i stedet at arrangere gangbang i Vejle. Hvis drenge fra Ry overfalder en klassekammerat med en brandbombe. Eller når det er nødvendigt at minde politikerne om, at der trods gentagne løfter om det modsatte stadig ikke kører tog til Grenaa.

I jubilæumstillægget i dagens avis og på stiften.dk kan du blandt andet læse om avisens udvikling de seneste 25 år, om hvordan fremtidens nyheder vil se ud, om dem, der bare elsker Stiften, om nogle af dem, der har følt sig hængt ud i avisen, og om nogle af de Stiften-historier, der har skabt genlyd i hele kongeriget.

Fødselsdagen i dag fejrer vi ved at dele masser af gratis-aviser ud rundt omkring i Aarhus og ved en reception for den officielle del af Aarhus. Resten af året vil vi lave en lang række forskellige arrangementer, hvor vi inviterer resten af byen til at være med til at fejre fødselsdagen.

Alt det og meget mere vil vi afsløre de præcise detaljer om i løbet af året. Men du kan allerede nu se en del af det ved at besøge vores jubilæumssite på stiften.dk.

På Århus Stiftstidendes vegne vil jeg gerne sige abonnenter, læsere og brugere en kæmpestor tak for de 225 år, vi foreløbig har haft som byens avis og historiefortæller.

Vi er klar til i fællesskab med jer at se frem til de næste 225 år.

Byens avis fylder 225 år: Fødselar i forrygende form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.