Det bruger vi avisen til: Avislæsning er en social ting for hele familien

Esther (tv), Karina og Meriam Houborg læser avisen sammen. Foto Jens Thaysen

Det bruger vi avisen til: Avislæsning er en social ting for hele familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Houborg læser avisen sammen, så børnene lærer at kende forskel på nyheder og "fake news".

AARHUS: Karina Bækby Houborg læser Århus Stiftstidende sammen med sine to døtre.

- Når min mor siger, der er en god historie, så læser jeg den, siger Esther Houborg på 14 år.

Hvad betyder det for børnene, at der er en avis i huset?

- De lærer, at en avis repræsenterer klassiske journalistiske dyder; en kritisk og uvildig tilgang til tingene. Vi snakker om, at nyheder fra bloggere på nettet, Facebook, Instagram og Snapchat kan være subjektive, siger Karina Bækby Houborg.

Lige nu er det dog sudokuerne bagerst i avisen, der har fanget den 14-årige piges opmærksomhed. Lillesøster Miriam Houborg på 12 år har kastet sig over tegneserierne.

- Avislæsning er også en social aktivitet. Ikke mindst efter Avisen Danmark er blevet en del af Stiften, er det blevet lettere at læse hver sin del, mens vi spiser morgenmad, siger Karina Bækby Houborg.

I en pærevælling

Familien skifter jævnligt ud i deres avishold, men Århus Stiftstidende har været en fast del af nyhedsstrømmen i villaen tæt på Den Gamle By i mere end 20 år.

- Stiftstidende, den bliver. Jeg vil gerne vide, hvad der foregår i min by, siger Karina Bækby Houborg.

Det er det politiske spil i byrådet, trafikken og det, at man kan følge med i, hvad der bygges nyt i byen, der fanger den 52-årige læges interesse mest. Men også kultur- og sports-stoffet bliver læst.

- Der er noget særligt over det at gå ud og hente avisen i postkassen; den fysiske fornemmelse af at få en avis i hånden og glæde sig til at læse den. Det skal forstås som ros, når jeg siger, at man får tingene serveret i en stor pærevælling. På nettet får man kun det, man søger efter. I papiravisen får man også det, man ikke søger efter, siger hun.

Esther Houborg er enig.

- Det er nemmere at finde rundt i en fysisk avis end på nettet, hvor der er alt for meget gammelt indhold. I avisen ved man, at man får det nyeste og alt, hvad der står, er aktuelt lige nu, siger hun.

Det bruger vi avisen til: Avislæsning er en social ting for hele familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.