Hvorfor debattere i Stiften: Århus Stiftstidende er stedet for debatten

- Jeg kan simpelt hen ikke få øje på andre kanaler som centrum for debatten om Aarhus end Stiften. Og det har den været i 225 år og vil forhåbentlig også være det 225 år endnu, siger Lars Svendsen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Hvorfor debattere i Stiften: Århus Stiftstidende er stedet for debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Svendsen skriver en blog i Århus Stiftstidende og giver også gerne sin mening til kende i læserbreve.

- Jeg kan slet ikke forestille mig andre steder, hvor debatten i Aarhus skulle foregå. Derfor er det så hammer vigtigt, at vi har Århus Stiftstidende, siger Lars Svendsen, Højbjerg, der 1. december gik af efter 25 år som formand for Gadeforeningen Strøget og er fast blogger i Århus Stiftstidende. Han skriver også gerne et læserbrev, hvis noget provokerer ham.

Og han ytrer sig om mangt og meget - og allerhelst i Stiften.

- Det er stedet for en debat. Jo, man kan da også debattere på Facebook, men folk refererer jo også dér til noget, de har læst i Århus Stiftstidende, så jeg kan simpelt hen ikke få øje på andre kanaler som centrum for debatten om Aarhus end Stiften. Og det har den været i 225 år og vil forhåbentlig også være det 225 år endnu, fastslår han.

Den sag, som han husker, der har været allermest debat om både i avisen og i byen generelt, er den såkaldte Skandalesag, som Stiftens journalist Morten Svith researchede på gennem over et år og siden modtog flere priser for.

- Det var dygtigt gravet frem og noget, samtlige borgere i byen havde en holdning til. Graveren endte så tæt på at få Cavlingprisen, som man kan komme. Det er den største sag nogensinde i Aarhus, mener den garvede debattør.

Han kan se, at den digitale udgave, Stiften.dk, vokser, men mener, at papiravisen stadig er bedst.

- Jeg håber, at papiravisen fortsætter, så længe jeg eksisterer. Jeg kan ikke leve uden min avis. Når man møder venner og bekendte, kan man jo ikke se, om de holder Århus Stiftstidende - men man kan den onde lyneme høre det! Sådan er det bare. De spørger mig om alt muligt. Jeg ved det jo, fordi jeg har læst det i Århus Stiftstidende!

Når man møder venner og bekendte, kan man jo ikke se, om de holder Århus Stiftstidende - men man kan den onde lyneme høre det!
Lars Svendsen

Hvorfor debattere i Stiften: Århus Stiftstidende er stedet for debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.