Nem start på året for Århus Håndbold

Besard Hakaj fik debut for Århus Håndbold mandag aften mod sit gamle hold, HC Midtjylland. Foto: Jens Thaysen

Nem start på året for Århus Håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et decimeret HC Midtjylland kunne ikke udfordre værterne fra Århus Håndbold og blev slået 33-15 uden nævneværdige problemer.

Håndbold: Er man der ikke dagen, kan man tabe til alle. Sådan har det tyndslidte mantra lydt i den danske herrehåndboldliga gennem de seneste to sæsoner, hvor overraskelserne har været flere end normalt.

De små kan skabe sensationen, hvis deres modstander ikke stempler 100 procent ind.

Mandag aften i Aarhus var der også tale om stor mod lille. For selvom HC Midtjylland siden oprykningen til ligaen i 2014 har haft et budget, der var større end hjemmeholdet i Ceres Arena, så har den seneste tids afvikling af den stjernespækkede trup, gjort midtjyderne til et mandskab, der forventes at blive prygelknabe i dette forår.

Med undtagelse af trioen med målmand Anders Petersen, fløjspiller Jørgen Rasmussen og forsvarsspecialisten Jacob Østergaard, er alle profilerne blev spredt ud på Europakortet for at spare penge, så klubben kunne færdiggøre sæsonen og undgå konkurs. Heriblandt stregspiller Besard Hakaj, der nu er at finde i Århus Håndbold.

Parathed eller ej, midtjyderne burde ikke være et problem for Erik Veje Rasmussens tropper, der har en ambition om at kvalificere sig til årets udgave af slutspillet.

Det holdt dog ikke cheftræneren fra at løfte pegefingeren for sit hold inden første fløjt.

- Det er en kamp, vi skal vinde, men vi skal eddermame være klar for at gøre det, lød det til ære for de 1875 fremmødte tilskuere over hallens anlæg.

Der tegnede sig også tidligt i kampen et billede af dens forløb. Gæsterne forsøgte at trække tempoet så langt ned i deres angrebsspil, at de kunne lulle deres modstander i søvn. Deres fysik eller håndboldmæssige formåen var ikke god nok til at true et bomstærkt århusiansk forsvar, der bare ventede på det halve U18-hold, som gæsterne stillede med.

Det var et spørgsmål om at holde fokus og koncentration i hævd. Var de elementer på sit højeste, var det blot et spørgsmål om sejrens størrelse.

Den klasse, der tidligere kendetegnede navnene på HC Midtjyllands holdkort er for længst forsvundet og kun målmand Anders Petersen lignede for alvor en mand, der kunne drille Erik Veje Rasmussens mandskab.

Hans indflydelse på opgøret blev dog begrænset. Uden et forsvar foran sig, kan selv de bedste keepere ikke gøre en forskel, og mandag aften var forskellen på de to hold simpelthen for stor.

Bedst illustreret i slutningen af første halvleg, hvor hjemmeholdets trænerteam snakkede taktiske muligheder med en komfortabel hvilepuls, mens modstanderen var i angreb.

Der var intet at være bange for.

18-4 stod der ved pausen. De kunne ligeså godt have fløjtet kampen af på det tidspunkt.

Det blev den naturligvis ikke. I stedet brugte Erik Veje Rasmussen den sidste halve time på at få hele sit bænk i spil, så alle kunne få årets første ligaminutter i benene og gøre sig klar til fredagens store udfordring i Skjern. En opgave af en helt anden karakter end den "træningskamp", tilskuerne i Ceres Arena var vidne til mandag aften.

Det kostede kort varigt en smule på tavlen, men en komfortabel sejr var aldrig i fare. Det var forskellen på de to hold simpelthen for stor til.

Til sidst blev det unge hold fra Herning også mast helt flade og sendt hjem til Midtjylland med et nederlag på hele 33-15.

Det bliver et langt forår på Heden.

Håndboldliga, herrer
Århus Håndbold - HC Midtjylland 33-15 (18-4)

Århus Håndbold: Fredrik Schilling Sørensen 5, Tobias Torpegaard Møller 5(5), Omar Ingi Magnusson 4, Sebastian Henneberg 4, Anders Kragh Martinussen 3, Nikolai Vinther 3, Sigvaldi Gudjonsson 2, Nikolaj Læsø 2, Torben Petersen 2, Besard Hakaj 1, Robert Gunnarsson 1, Mathias Møller 1

HC Midtjylland: Palle Hansen 4(1), Patrick Pedersen 3, Casper Ebbesen 3, Jørgen Rasmussen 2(1), Christian Bach Søndergaard 1, Andreas Olsen 1, Jacob Østergaard 1

Udvisninger: Århus Håndbold 2, HC Midtjylland 3

Stillingen undervejs: 6-1, 12-2, 18-4, 18-7, 22-11, 26-11, 33-15

Tilskuertal: 1875 i Ceres Arena

Nem start på året for Århus Håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce