Aarhus United er ved at have truppen på plads - og den bliver smal

Heine Eriksen får en smal trup at arbejde med i næste sæson. Arkivfoto: Lars Rasborg/Scanpix

Aarhus United er ved at have truppen på plads - og den bliver smal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tager tid at bygge et hold op. Derfor er de i Aarhus United glade for, at truppen til næste år allerede stort set er på plads, uden at de har skulle sprænge banken og hente mange nye spillere til.

HÅNDBOLD: Truppen er ved at være på plads. Der er sagt farvel til fire. Én er kommet til. Én mangler endnu. Måske er der plads til flere. Og assistenten er der heller ikke papir på endnu. Sådan ser det ud i Aarhus United. Der dog er glade for, at de allerede nu, har styr på langt mere end de havde på samme tid sidste år.

Hvis man laver et lille regnestykke på tallene ovenfor, ser man hurtigt, at der kommer til at være færre spillere på holdet i den kommende sæson, end der har været i den seneste. Lige nu regner de ikke med at fylde holdkortet ud med spillere på kontrakt. Der skal suppleres med spillere fra U18-holdet, selvom cheftræneren, Heine Eriksen, nødigt vil drive rovdrift på de unge spillere.

- Vi er fuldstændigt bevidste om, at det at bygge et hold og en klub op, det tager tid. Vi vil gerne gøre det via udvikling, nogen vil gerne gøre det ved at smide en masse millioner til at starte med. Det er der noget, der tyder på, at den mulighed har man ikke i Aarhus, siger Heine Eriksen.

Klubbens bestyrelsesformand er enig. Men han fortæller, at der er flere grunde til, at listen med spillere på kontrakt ikke bliver så lang.

- Vi vil gerne finde spillere, der passer ind, og ikke bare købe ind i vildelse. Vi har nogle unge talenter, som vi har store forhåbninger til, som vi rigtig gerne vil have får en god tid på U18-holdet, men de vil helt sikkert blive brugt både i træning og til visse kampe. Så er der selvfølgelig også noget økonomi i det, siger Mads Winther, bestyrelsesformand i klubben.

Best of the rest

På trods af, at listen på holdkortet i Aarhus United bliver kortere, end den er i de andre klubber, vil holdet gerne gøre sig gældende i den kommende sæson. De er bevidste om, at det er svært at spille med om medaljer, men mindre kan også gøre det.

- Jeg tror, at ligaen kommer til at blive delt op. Der kommer til at være en top-otte med hold, der er endnu stærkere, end de har været i år. Så bliver der en gruppe fra ni til fjorten. Selvom vi ikke kender de andres spillertruppe helt endnu, så skal vi, hvis vi kan holde os skadesfrie, kunne spille med i toppen af den gruppe. Hvis vi kan snuse til niendepladsen, vil det være rigtigt fint. Og så har vi selvfølgelig allesammen den her naive drøm, om at hvis der er et top-otte hold, der kikser, så vil gerne være holdet, der tager kampen op mod dem, siger Heine Eriksen.

Han erkender dog, at det kan blive svært at nå målsætningen, hvis de ikke kan holde sig fri af skader.

- Vi er rigtig skrøbelige. Bliver vi ramt af for mange skader, så kommer vi til at kæmpe for overlevelse. Når vi ikke engang fylder holdkortet ud og bliver ramt på skader, så kan vi komme i en situation, hvor vi skal kæmpe benhårdt for at undgå nedrykning, siger cheftræneren.

Aarhus United er ved at have truppen på plads - og den bliver smal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce