United blev knækket på fysikken

Julie Pontoppidan forsøgte flere gange at drive gæk med FC Midtjyllands forsvar. Det lykkedes flere gange i anden halvleg, men i denne situation blev den fintestærke spiller stoppet. Foto: Ole Nielsen

United blev knækket på fysikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United havde godt fat i topholdet FC Midtjylland, men kunne ikke holde niveau i begge ender af banen og blev slået 19-25 på hjemmebane.

Håndbold: De har et af ligaens stærkeste forsvar. Det andet bedste i rækken, hvis man kiggede på statistikken inden fredagens kamp i den gamle stadionhal. Det bedste har hjemme i Midtjylland, ligaens nummer to.

Så da Aarhus United og FC Midtjylland stod overfor hinanden i fredagens udgave af kvindernes håndboldliga, lignede det ikke ligefrem et målorgie af dimensioner til de fremmødte tilskuere.

Det blev det heller ikke.

FC Midtjylland vandt kampen 25-19, men det blev ingen nem opgave for topholdet.

Aarhus United forsvarede det bedste de havde lært og holdt i store perioder storfavoritterne i skak, når de skulle forsøge at nedbryde værternes etablerede forsvar. Her var det primært landsholdsbacken Louise Burgaard, der for alvor gav århusianerne problemer.

Hjemmeholdets cheftræner Heine Eriksen har tidligere italesat, at hans spillere skal blive bedre til at udnytte de perioder, hvor de holder deres modstandere nede rent defensivt. En problematik, der igen dukkede op til overfladen mod Midtjylland. Aarhus United formåede nemlig ikke at slå igennem offensivt, men måtte alt for ofte se gæsternes keeper Sabine Englert pille forsøgene i de første 30 minutter.

En tendens, der blev dyr mod slutningen af første halvleg, hvor Midtjylland fik slået et hul på fire mål uden at brillere. De havde bare to profiler i Louise Burgaard og førnævnte Englert, der gav den ekstra x faktor på måltavlen.

Håndboldliga, kvinder
Aarhus United - FC Midtjylland 19-25 (6-10)Aarhus United: Sofie Flader 6(2), Simone Petersen 5(1), Emma Mogensen 3, Julie Pontoppidan 2, Louise Kristensen 1, Celine Elkjær Holst 1, Malene Gandrup 1

FC Midtjylland: Louise Burgaard 8, Tonje Løseth 6, Veronica Kristensen 3(1), Julie Gantzel Pedersen 2, Helene Fauske 2, Mie Augustesen 2, Sabine Englert 1, Emma Friis 1

Stillingen undervejs: 0-2, 4-4, 6-7, 6-10, 9-13, 10-15, 14-17, 15-20, 18-22, 19-25

Udvisninger: Aarhus United 1, FC Midtjylland 4
Celine Elkjær Holst i et akrobatisk forsøg på at score på Sabine Englert i midtjydernes mål. Foto: Ole Nielsen
Celine Elkjær Holst i et akrobatisk forsøg på at score på Sabine Englert i midtjydernes mål. Foto: Ole Nielsen

Momentum forsvandt

Værterne kunne ikke holde samme kadence forsvarsmæssigt i anden halvleg, hvor flere af midtjydernes profiler blev sat bedre i scene og kom langt nemmere til scoring end det var tilfældet i første halvleg. Århusianerne oppede sig angrebsmæssigt, men havde stadig det problem, at bundrutinerede Sabine Englert fik fat i alt, der mindede om vaneskud eller halve chancer og gav sit hold et solidt fundament, som holdt et ellers glimrende fightende Aarhus United på afstand.

Imponerende 56 procent var tyskerens redninger oppe på midtvejs i anden halvleg og var den helt store årsag til, at kampen aldrig blev rigtig spændende.

Gæsterne havde hele tiden lidt ekstra at give af på måltavlen. Det kunne tre parerede straffekast fra hjemmeholdets keeper Anne-Sofie Ernstrøm ikke ændre på.

Angreb og forsvar på samme tid

Cheftræner Heine Eriksen kaldte nederlaget på 19-25 til Midtjylland for en godkendt indsats.

- Vi dækkede en fremragende første halvleg, hvor Ditte Vind også stod med en god redningsprocent. Til gengæld fik vi ikke investeret i vores angrebsspil. Det talte vi om i pausen, hvor vi blev enige om at gå mere ind i angrebet, og det fik vi også løsnet op for i anden halvleg og spillede godt angrebsmæssigt. Til gengæld faldt vores forsvar i niveau. Vi må bare sige, at vi ikke fik de to ting til at hænge ordentligt sammen. Det var enten eller. Der var ikke nogen perioder af kampen, hvor vi gjorde begge dele godt. Havde vi gjort det, så havde vi kunne være med. Ved 17-14 var vi lige ved at komme med igen, men dér brændte vi desværre et straffekast, sagde træneren og fortsatte:

- Jeg har en teori om, at når vi kæmper så hårdt forsvarsmæssigt og har så mange konfrontationer og dueller, hvor vi holder Midtjylland væk i flere perioder, så mangler vi et gear, der kan udløse de her kontrachancer. Når vi ikke dækker så godt op, så kommer vi bare hurtigere afsted. Vi manglede simpelthen kræfter rent angrebsmæssigt i første halvleg. De kom, da vi begyndte at dække dårligere op i anden halvleg. De var os også fysisk overlegen. De er jo meget ældre, har mere erfaring og mange landskampe. Der formåede vi ikke at sætte tingene sammen fysisk. Det kunne vi i Holstebro, fordi vi kunne matche dem. Det var fysisk, vi blev knust i dag, sagde Heine Eriksen.

Du har tidligere talt om evnen til at sætte et godt forsvar sammen med angrebsspillet og kontra. Hvordan får I løst den udfordring?

- Jeg tror, det handler om kampen i dag. Vi blev bare fysisk presset. De har fire U-landsholdsspillere på bænken, som de ikke brugte. Det fortæller også, at de var tvunget til at spille med toppen. De spillede med tre norske landsholdsspillere og Louise Burgaard. Det er den bagkæde, der knækkede os. Deres U-spillere kom først ind, da kampen var afgjort til sidst og det viser, at vi strittede lidt imod i dag, sagde Heine Eriksen.

Aarhus United skal i næste runde møde Randers HK på udebane.

United blev knækket på fysikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce