Brandvæsnet kæmper stadig i Højbjerg

Storbrand i Højbjerg. Foto: Kim Haugaard


Brandvæsnet kæmper stadig i Højbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der flyder stadig tyk røg fra storbranden i Højbjerg fredag morgen, og brandvæsnet er massivt til stede.

Der er stadig flammer i ruinerne og sort, tyk røg flyder også stadig op over hustagene i Højbjerg fredag morgen. Den storbrand, som efter politi- og brandvæsens vurdering startede i en bil torsdag kort efter kl. 13 er stadig ikke slukket helt. Det fortæller indsatsleder på stedet, Dan Jensen fra Østjyllands Brandvæsen.

»Fire lagerhaller er brændt fuldstænding ned. Og lige nu kæmper vi med at få efterslukket de ting, der var i lagerhallerne. Der var jo alt muligt - biler, spraydåser, fodertilskud,« siger han.

Men det går stille og langsomt fremad.

»Det er hårdt arbejde. Vi har både rendegraver og gummiged til at splitte det hele ad og får det så dænget over med vand,« siger Dan Jensen, der overtog vagten på stedet kl. 23 torsdag aften.

Mange berørt

Branden opstod ifølge vidneudsagn i en bil, der var ved at blive svejset på i en af de fire lagerbygninger, som er brændt totalt ned.

På stedet stod torsdag eftermiddag, udover interesserede, en hel del, som havde haft virksomhed eller lager i de nedbrændte eller omkringliggende bygninger på Michael Drewsens.

Morten Dahlgrens virksomhed Aros Isolering brændte fuldstændig ned, mens Mathias Moesgaard først fik forhåbninger om at kunne komme ind og hente sin trailer med mobildiskotek på, som stod opmagasineret i kælderen under de brændende bygninger. Det lykkedes dog ikke. Der gik ild i indgangen til kælderen, og brandvæsnet kunne ikke som de ellers havde forudset komme ind og hente traileren.

»Så vi mistede, desværre, også alle vores ejendele - som alle andre...,« fortæller Mathias Moesgaard til Århus Stiftstidende.

Ved siden af ham stod en bilforhandler, der havde mistet de fleste af sine biler i branden og et andet sted kunne ejeren af Vision Care hente enkelte ting i den bygning, han fører virksomhed fra. Men alt hans lager - »20 års livsværk« - er brændt ned.

»Men du må godt skrive, at vi start er oppe at køre igen. Jeg er ved at få etableret computer og server på min privatadresse, så der går ikke længe, før vi er oppe at køre igen,« sagde Vision Cares Peter Honoré Vestergaard.

Stor brand

For mange - både i og omkring Aarhus men også længere ude - virkede branden nok meget voldsomt. Århus Stiftstidende har modtaget billeder fra Solbjerg, Galten, Vrold, Horsens og Brabrand, der alle viser en tydelig og voldsom røgsøjle over Aarhus.

Og det er ikke kun os menige, der synes, at branden virkede voldsom. Det gør brandvæsnet også.

»Det har været en rigtig stor brand for os. Da der var indsat flest styrker i går havde vi gang i alle fra Aarhus Kommune, hele Odder, en del fra Skanderborg og med assistance fra Hinnerup og Hammel,« siger han og tilføjer at Beredskabsstyrelsen fra Herning også har gjort et kæmpe stort arbejde.

Beredskabsstyrelsen ankom torsdag eftermiddag ved 17-tiden med otte udrykningskøretøjer og er fredag morgen repræsenteret med omkring 25 mand, som hjælper med slukningsarbejdet.

(Herunder billeder fra beredskabsstyrelsens indsats. Artiklen fortsætter under tweetet)

I alt er der i alt 40-50 mand i gang med at efterslukke på Michael Drewsens Vej. De har været i gang hele natten og skiftede nye folk ind kl. 8. Ifølge indsatsleder Dan Jensens vurdering skal de være der hele dagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Miljøsikring

Det, der blandt andet gjorde, at branden blev så voldsom, var fødevarestoffet emulgator, som gjorde branden til en slags friturebrand. Torsdag eftermiddag frygtede man fra myndighedernes side, at det ville kunne lede til forurening.

Status er, at der er sat en prop i kloaksystemet, og at en slamsuger har suget det forurende kloakvand op og kørt det til rensning.

<p>Storbranden i Højbjerg krævede assistance fra brandvæsen i Odder, Skanderborg og Hinnerup og Hammel samt beredskabsstyrelsen. Foto: Kim Haugaard</p>

Storbranden i Højbjerg krævede assistance fra brandvæsen i Odder, Skanderborg og Hinnerup og Hammel samt beredskabsstyrelsen. Foto: Kim Haugaard

Foto: Kim Haugaard/Scanpix Denmark
Storbrand på virksomheden Cargo 2000 i Holme
Storbrand på virksomheden Cargo 2000 i Holme
Foto: Kim Haugaard/Scanpix Denmark
<p>Matthias Mosegaard (TH) fik en trist besked torsdag eftermiddag. Branden havde først ikke nået kælderen, hvor hans mobile diskotek stod opmagasineret i kælderen under en af de lagerbygninger, som nedbrændte totalt. Men så fik han den triste besked, at brandvæsnet ikke kunne nå ind alligevel, fordi der var gået ild i indgangen. Foto: Kim Haugaard</p>

Matthias Mosegaard (TH) fik en trist besked torsdag eftermiddag. Branden havde først ikke nået kælderen, hvor hans mobile diskotek stod opmagasineret i kælderen under en af de lagerbygninger, som nedbrændte totalt. Men så fik han den triste besked, at brandvæsnet ikke kunne nå ind alligevel, fordi der var gået ild i indgangen. Foto: Kim Haugaard

Storbrand på virksomheden Cargo 2000 i Holme
Storbrand på virksomheden Cargo 2000 i Holme
Foto: Kim Haugaard/Scanpix Denmark

Brandvæsnet kæmper stadig i Højbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce