Street Food tog hovedprisen

I år er det Aarhus Street Food, der har fået den flotte pris for byens bedste ide: AOA Prisen. Ægteparret Britt Vorre (2tv) og Thomas Bendtsen (midten), har knoklet med projektet i tre år og lykkelige for prisen. De vil gerne dele æren med de mange folk, som arbejder i markedets 21 køkkener. Foto: Kim Haugaard

Foto: Kim Haugaard

Street Food tog hovedprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mest prestigefyldte pris i Byens Bedste-konkurrencen gik til det nyåbnede madmarked i en rå busterminal.

Byens Bedste prisuddeling sluttede som altid med at hylde det bedste initiativ taget i denne by.

Vinderen blev måske ikke helt overraskende Aarhus Street Food, der åbnede 19. august i år.

Prisen blev modtaget af Britt Vorre og hendes mand Thomas Bendtsen, som står bag Aarhus Street Food, der er blevet til i kraft af jysk stædighed og flere års hårdt slid.

»Det kan siges i tal: Vi har arbejdet i tre år, gået konkurs to gange og bygget markedet op på bare 18 dage. I dag har vi i snit 2500 gæster. Hvis det holder et helt år, bliver det til 912.000 mennesker og så slår vi de store kulturinstitutioner,« sagde Thomas Bendtsen.

Parret mener, at madmarkedet ikke bare handler om mad men også er en oplevelse.

»Vi er nu oppe på 21 køkkener, så vi kan bedre følge med efterspørgslen, men må som det næste udvide,« forklarede Britt Vorre.

»Vi er vildt glade for, at byen bruger os og har valgt os til at være Byens Bedste. Det har været en lang rejse, vi har blandt andet brugt tiden på at gøre os interessante overfor kommunen,« uddybede hun.

Aarhus må have ventet med længsel på det uhøjtidelige, rå madmarked med studentervenlige priser og godt vejr hele året i form af et tag. For gæsterne løb næsten stedet over ende, da det åbnede i sensommeren. Heldigvis gav det gode vejr masser af mulighed for, at man kunne spise sine street-retter udenfor, når terminalen var fyldt til bristepunktet. Folkene i containerkøkkenerne måtte have hasteforsyninger.

De tre uundgåelige

Gennem de ni år. Byens Bedste har eksisteret, har der udviklet sig en gruppe af uundgåelige vindere. Det er dem, som altid tager prisen, når de bliver nomineret.

I år var der tre af dem. Nemlig Føtex Food som bedste flirtested, Peter Gift for bedste fredagsøl og Barber Lounge, der i år var havnet i kategorien Byens Bedste Wellnessoplevelse.

Værtshuset Peter Gift i MP Bruunsgade er nu rekordholder med i alt otte priser. Det vandt i 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015 og 2016. Uanset om kategorien har heddet det bedste værtshus eller den bedste fredagsøl. Så længe det bare handler om noget med øl, har det været det 110 år gamle værtshus fået prisen med sig hjem. Måske fordi det har byens bedste gæster?

»Vores chef, Jens Brogaard, modtager ikke selv prisen, men har sendt os medarbejdere. Men der er ingen tvivl om, at han har opbygget et sted med sjæl,« sagde Mikkel Thuesen, som sammen med et væld af kolleger gik på scenen og takkede for titlen.

»Han sagde til mig i dag: Når vi nu vinder i aften - altså ikke hvis, men når, skal du huske at sige, at vi har Byens Bedste Gæster,« fortsatte Mikkel Thusesen.

Føtex Food har vundet prisen som Byens Bedste Score- eller Flirtested hvert år siden 2009, bortset fra 2012 og 2015, hvor kategorien ikke var med.

Og i en by med masser af studerende og unge, der leder efter den eneste ene, er det bedste sted at gøre det en fødevarebutik! Måske netop fordi der ikke er et konceptuelt dating setup, høj musik og fulde folk.

Det kan også være, at Føtex-medarbejdernes opbakning til projektet virker. De har gennem årene indført score-indkøbskurve med lyserøde hjerter, opfodringer til sms-stemmer på alle boner og store skilte i butikken. I hvert fald fornægtede Føtex Foods hårdnakkede score-profil sig heller ikke i år.

»Kom ned til os en fredag aften, det er virkelig en fornøjelse,« opfordrede de 12 friske unge Føtex-mennesker, som indtog scenen for at modtage prisen.

Barber Lounge åbnede i Rosenkrantzgade i 2013 og har vundet Byens Bedste lige siden.

Barberen er et åndehul i en travl hverdag, minimalistisk indrettet med touch af vintage og meget maskulinitet. Manden med frisørsaksen og barberkniven hedder Nour Ftouhi. Hans stil er udviklet i fædrelandet Marokko, senere i Spanien og nu forfinet i Aarhus.

Her har han slået sin status fast ved at lave et sted kun for mænd, som de er så glade for, at de stemmer ham lige ind på førstepladsen gang på gang.

»Tusind, tusind tak. Vi vinder i år selv om jeg har været i USA og lige er landet for nogle timer siden,« sagde Nour Ftouhi.

»Jeg har tænkt meget på Byens Bedste i al den tid, jeg har været væk. Heldigvis har jeg et godt netværk, der har stemt. Også folk i udlandet,« fortsatte han.

De tre nye

I år var der som altid nogle helt nye med i klassen for Byens Bedste: Restaurant Gäst i Park Alle, Metins Grill I Bazar Vest og Okkels Is, der ligger i Risskov.

Metins Grill præsterede i år at slå den tidligere favorit og sikre sejrherre, Sevag's Grækeren, hvilket i sig selv er en bedrift.

Den ret nye Okkels Is lavet af økologisk mælk, slog sværvægtere som Summerbird og Lagkagehuset.

Og Restaurant Gäst trak med sin italienske profil flere stemmer end konkurrenternes sushi, tapas og slagtervarer.

Den bedste bedste

Byens Bedste i Aarhus har eksisteret siden 2007.

Kun en enkelt århusianer har præstere at vinde hvert evig eneste år - uanset, hvilken kategori, han blev nomineret i: Sigfreds Kaffebar vandt alle år, indtil den gik konkurs.

Da vandt Sigfreds efterfølger på den samme adresse, RS28. Ejeren Rasmus Seirup gav på scenen Sigfred æren.

»Jeg har lært alt, hvad jeg ved om kaffe af Sigfred,« sagde Rasmus Seirup.

Street Food tog hovedprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce