Basketball-direktør træder på bremsen

1. finalekamp i Basketligaen. Bakken Bears - Randers Cimbria.20140424

Basketball-direktør træder på bremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topklubberne i dansk basketball opruster i jagten på lokomotivet Bakken Bears. Men direktør for Danmarks Basketball Forbund håber på omtanke, så sporten ikke ender som en konkursfest á la hvad den man har set i ishockey.

Det går jo godt...

1. finalekamp i Basketligaen. Bakken Bears - Randers Cimbria.20140424
1. finalekamp i Basketligaen. Bakken Bears - Randers Cimbria.20140424
Foto: Lars Rasborg

Men får helt lyst til at gentage Mads Skjerns berømte ord fra DRs Matador, når man skal beskrive udviklingen i dansk basketball.

Eksempler på opsigtsvækkende tilgange
<p>Bakken Bears</p>

<p>Jonas Zohore, center/forward</p>

<p>Semaj Inge, point guard</p>

<p>Roburt Sallie, guard</p>

<p>Randers Cimbria</p>

<p>Chanan Colman, guard</p>

<p>Jahmar Thorpe, forward</p>

<p>Svendborg Rabbits</p>

<p>Ivan Höger, center</p>

<p>Mikkel Plannthin, guard</p>

<p>Team FOG Næstved</p>

<p>Orane Chin, forward</p>

<p>Alexander Bak, guard</p>

Den ene profil efter den anden bliver for tiden tilføjet de i forvejen stærkeste trupper.

Men som i tilfældet med den fiktive Mads Skjern, som udtalte de berømte ord mens verden omkring ham var i opløsning, skal dansk basketball passe på.

Det mener direktøren i Danmarks Basketball Forbund:

»Set fra et sportsligt perspektiv er det en glædelig tendens, at der oprustes i toppen af dansk basketball. Det bliver helt sikkert sjovt at følge i den kommende sæson. Men som forretningsfører for Basketligaen, har jeg selvfølgelig også et ønske om, at pengene ikke kun bliver brugt på spillere - men også på organisation. Det er noget, som vi taler virkeligt meget om internt. Vi skal sikre sunde forretninger i dansk basketball,« lyder det fra direktør Rasmus Winkel.

Han frygter, at sporten i værste tilfælde ender i samme blindgyde som ishockey var i for en håndfuld år siden, da klubberne havde skruet forventningerne urealistisk højt op og gik konkurs på stribe.

»Dansk basketball er vel 10-20 år efter dansk ishockey. Og i dén sportsgren kunne man for nogle år siden se fem klubber gå konkurs i én sæson. For at undgå at gå den vej, må vi gøre noget anderledes,« mener direktøren.

Bjørne-jagt

Han glæder sig over en god dialog mellem klubberne, som er vigtig, og derudover forsøger man at gøre klubbernes økonomi mere gennemsigtig ved før den kommende sæson at have vedtaget, at klubberne skal indsende flere deltaljer om økonomi og kontrakter på spillere.

Det århusianske mesterhold Bakken Bears er den bjergtop, de andre klubber førsøger at nå.

Men det siger sig selv, at seks hold ikke kan budgettere med at komme i semifinalerne. Derfor er det vigtigt, at klubberne ikke skruer forventningerne urealistisk højt op og får styr på organisationen, mener Rasmus Winkel.

»Der kommer flere penge i sporten, som vi skal lære at bruge rigtigt. Det er rigtig fedt, at det sportslige niveau bliver hævet, men vi skal også sikre en økonomisk bæredygtighed.«

Netop Bakken Bears er ikke kun et forbillede for konkurrenterne i ligaen rent sportsligt, men lige så har man uden for banen et væsentligt større bagland end konkurrenterne.

Randers Cimbria har tidligere udtalt, at man spejler sig i den århusianske klub, ligesom Svendborg Rabbits senest har ansat spilleren Claus Magaard i en halvtidsstilling i administrationen med ordene:

»I Svendborg Rabbits har vi igennem længere tid haft et brændende ønske om at få en mere professionel organisation bag selve holdet. De seneste år er udviklingen i specielt Bakken Bears og Team Fog Næstved gået stærkt - men også flere andre ligahold opruster udenfor banen i form af styrkede organisationer,« lyder det i en pressemeddelelse.

Så måske går det faktisk godt i dansk basketball?

Træd på bremsen og mærk efter, om I kører den rigtige vej, råder Rasmus Winkel.

I så fald. Fuld fart frem, tak.

Basketball-direktør træder på bremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce