Diouf lukker endnu et hul i stærk Bears-trup

Michel Diouf (th) har forlænget sin kontrakt med Bakken Bears. Akrivfoto: Ole Nielsen.

Diouf lukker endnu et hul i stærk Bears-trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bakken Bears er godt i gang med at forlænge med en stor del af den trup, der vandt det danske mesterskab. Senest har Michel Diouf knyttet sig for endnu en sæson. Sportsdirektør forventer tre nye spillere over sommeren.

BASKETBALL: Michael Piloz var usædvanligt hurtigt ude, da han i fjor forlængede Michel Dioufs kontrakt allerede i januar.

Tanken var at få papir på senegaleseren inden større fisk i den europæiske basketballsø fik øje på centerspilleren. Diouf imponerende for Bakken Bears i ligaen såvel som i de europæiske kampe.

Og der var da også klubber sidste sommer, som gik forgæves i jagten på Diouf, fortæller Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz.

Alligevel er det nok engang lykkes at forlænge kontrakten med den 28-årige profil.

Og en del af årsagen er sandsynligvis, at han var skadet i tre måneder af sæsonen, og dermed ikke har gjort så meget reklame for sig selv, som han formåede i sidste sæson.

- Der er ingen tvivl om, at han på den front nok er blevet en smule hæmmet af at sidde udenfor med en skulderskade i tre måneder.

- I forhold til den kommende sæson var det nok lidt held i uheld for os, at han blev skadet, om end at, vi gerne ville have spillet en Champions League-sæson med ham hele vejen. Det var sportsligt rigtig dyrt for os at undvære ham, siger Michael Piloz.

Mandag har klubben offentliggjort en forlængelse af den 208 centimeter høje spillers kontrakt, så han kommer til at spille sin tredje sæson for Bakken Bears.

Og det glæder naturligvis sportsdirektøren:

- Hvis man har set ham spille i de seneste to år, så giver det sig selv, hvad det er, han kan. Han er en af de bedste femmere, vi har haft. Og han har klart et internationalt snit i sit spil. Først og fremmest er han rigtig stærk defensivt, og når han så samtidig også bidrager fint offensivt, så var det oplagt at forlænge med ham, hvis det kunne lade sig gøre.

Bakken Bears' trup
Bakekn Bears har følgende spillere på kontrakt til den kommende sæson:

Guards: Adama Darboe, Kristoffer Løwenstein, Mathias Thibault, Thomas Lærke, Marius Sørensen

Forwards: Nicolai Iversen, David Kristensen, DeVaughn Akoon-Purcell (USA), Sylvester Berg, Morten Sahlertz

Centere: Michel Diouf (Senegal), Keane Thomann (USA)

Mangler tre profiler

Michel Dioufs kontraktforlængelse kommer efter at profiler som Thomas Lærke, DeVaughn Akoon-Purcell, Nicolai Iversen og Morten Sahlertz også har sagt ja til en sæson mere.

Dermed har klubben en stor del af den trup, der vandt det danske mesterskab, på kontrakt.

Man mangler dog stadig nogle profiler. Blandt andet hvad man må formode at blive en startende point guard samt power forward.

- Vi har mange gengangere, og i lyset af, at vi har flere udlændinge end vi har haft tidligere, så er vi rigtig godt tilfredse med, at vi har kunne holde fast i foreløbigt tre af dem.

- Vi mangler tre - maks fire - spillere. Jeg er ikke sikker på, at der bliver flere gengangere, men det er vi ved at finde ud af nu. Men under alle omstændigheder bliver det maksimalt tre-fire nye spillere, siger Michael Piloz.

Mens Eric Palm skal spille i Slovakiet, regner sportsdirektøren ikke med at se estiske Kristjan Kitsing igen.

Det er også tvivlsomt om Mike Gesell kan udfylde den point guard-rolle, men søger, mens John Williamson stadig ikke er et helt lukket kapitel.

Power forwarden imponerede voldsomt i de få måneder, han nåede at spille for klubben, men tog sig også godt betalt.

- Vi udelukker ikke John, men der er ingen tvivl om, at han var en løntung herre. Vi lavede en fire måneders aftale med ham, og det er jo alt andet lige billigere end ti måneder.

- Vi trådte et skridt op økonomisk med Williamson, men vi så også, hvad vi kunne få for de penge. Og dét, der er lidt træls ved det - på en positiv måde - er at han efterlod et spor, som når vi nu sidder og kigger på spillere til samme position, så siger vi til hinanden. 'ja, han ser jo meget god ud, men han er ikke i nærheden af at være lige så god som John.' Og det er en udfordring, når vi skal have besat den plads, siger Michael Piloz.

Han er desuden i dialog med veteranen Chris Christoffersen, der endnu ikke har besluttet sig for om karrieren skal fortsætte.

- Vi starter træningen i august, og jeg tænker, at vi har holdet på plads inden da. Men jeg tror, der kommer til at gå lidt tid, inden vi har næste mand på plads, fordi vi er ikke specielt langt med det. Nu må vi se, men vi er længere end mange andre hold på nuværende tidspunkt.

Diouf lukker endnu et hul i stærk Bears-trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce