Et basketballhold i skyggen af Eusébio og ørnen Vitoria

SL Benfica er - i modsætning til Bakken Bears - del af en klub med mange sportsgrene. Arkivfoto: Kim Haugaard

Et basketballhold i skyggen af Eusébio og ørnen Vitoria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag møder Bakken Bears SL Benfica i Europe Cup. En klub med genklang på grund af et stærkt fodboldhold, og hvor kurvespillet må nøjes med at komme i anden række på trods af stor succes. Det er en historie, man kender i Aarhus, og som man ikke ønsker sig tilbage til.

Basketball: Kort før hver hjemmekamp slipper de en ørn fri på Estádio da Luz i Lissabon.

Her holder SL Benficas fodboldafdeling til og ørnen Águia Vitória er en lykkesfugl.

Dens navn betyder sejrsørnen og efter at have fløjet et par minutter rundt på stadion, lander den på en stor gipsudgave af SL Benficas logo, der er placeret midt på banen, og fuldender det.

Logoet har nemlig en ørn på toppen og består derudover af en fodbold placeret foran et cykelhjul, fordi det var to af de første sportsgrene i klubbens arsenal.

Når basketballafdelingen i SL Benfinca afvikler kampe får ørnen lov til at blive på sin pind, men via storskærmen i hallen får fansene alligevel lov til at opleve dens rundtur i det fri.

Samme storskærm viser også nyheder fra bordtennis, rullehockey og volleyball i pausen af SL Benficas basketballkampe. Fordi det er en klub med mange grene.

Det har sine fordele; På grund af fodboldholdet kender mange klubbens basketballhold uden overhovedet at kende det.

Men det har også sine ulemper, fordi i Lissabon er fodbold den store sport, selvom basketballholdet har vundet syv af de seneste ni mesterskaber. Og er man i tvivl, bliver basketballfolket mindet om det når de går forbi en statue af Eusébio, Europas bedste fodboldspiller i 1965, der står foran komplekset i den vestlige del af byen, hvor fodboldstadion og baskethal ligger side om side.

Fra 2005 til '09 var Bakken Bears også en del af et større elitesamarbejdet, kaldet Aarhus Elite. Her var fodboldklubben AGF trækplaster, og Bears spillede sammen med håndboldholdet Århus GF og diverse badminton og floorballhold anden violin.

Det viste sig, at fordelene af sammenkoblingen ikke var så store i Aarhus, som man havde håbet, og derfor rejse Bakken Bears væk fra Arena og tilbage til Vejlby-Risskov Hallen.

- Der var et godt sportsnetværk i samarbejdet. Og vi har stadig et godt samarbejde med Århus Håndbold (tidligere Århus GF, red.). Jeg har snakket med Jan Nielsen (direktør, red.) så sent som i dag. Man kan bruge hinanden til rigtig meget, men det forudsætter, at man kender hinanden, og det gør man jo nemmere hvis man sidder i samme kantine og spiser frokost.

- Men i sidste ende var synergierne der ikke. Det lykkedes ikke at skaffe sponsorer på tværs af organisationen, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Selvom Bakken Bears har været egen herre i otte år, så samarbejder man stadig med sine gamle familiemedlemmer.

Senest ved Tailgate-arrangementet i sommer, hvor AGF, Århus Håndbold, Aarhus United og Bakken Bears deltog. Og man har også en sponsorsamarbejdsaftale med Århus Håndbold.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med håndboldafdelingen, og det kan sagtens være, at vi udvider det. Vi vil rigtig gerne samarbejde hvor det giver mening. Men vi kommer ikke til at hedde Århus Håndbold, siger Michael Piloz.

SL Benfica og Bakken Bears mødes onsdag klokken 22.00 dansk tid. Århusianerne er videre fra gruppen i Europe Cup med en sejr.

Et basketballhold i skyggen af Eusébio og ørnen Vitoria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce