Et varmt hjerte for Afrika

Anja Ringgren Lovéns højre arm er tatoveret med symboler til ære for hendes mor, der var katolik. Det var moderen, der lærte den 34-årige butiksassistent at vise stor omsorg for andre. Foto: Kim Haugaard

Et varmt hjerte for Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anja Ringgren Lovén forlader G-Star-butikken i Aarhus og rejser til Nigeria i Afrika med sin egen nødhjælps-organisation for at hjælpe børn, der anklages for at være hekse.

Om kort tid forlader Anja Ringgren Lovén modebutikkerne i Aarhus til fordel for Nigerdeltaet, hvor hun skal arbejde på et center for børn, der anklages for at være hekse.

Hvorfor tager en 34-årig dansk kvinde til Akwa Ibom, en stat i Nigeria, hvor vesterlændinge risikerer kidnapning og overfald, og hvor børn bliver beskyldt for heksekunst?

»Fordi hjælpearbejde nytter.«

Anja Ringgren Lovén er klar i mælet, fast i blikket og med en stærk overbevisning om, at hendes indsats vil gavne 200 børn på et redningscenter, der tager sig af børn, der har været udsat for tortur, udstødelse og drabsforsøg.

»Jeg er ikke nogen Mother Teresa, og jeg tror ikke, at jeg kan redde hele verden, men kan jeg være med til at redde blot to børns liv, er jeg tilfreds,« siger Anja Ringgren Lovén.

Siden hun var barn, har hun været bidt af Afrika.

»Afrika er på én gang skræmmende fattigt og meget smukt,« fortæller århusianeren, der for to år siden forlod et godt job som butikschef i Bruuns Galleri for at rejse til Afrika for Folkekirkens Nødhjælp.

Afrika går i blodet

Opholdet i Malawi gav Anja Ringgren Lovén så stor lyst til at vende tilbage til det fascinerende kontinent, at hun startede en indsamling til fordel for et projekt i Tanzania, hvor pengene blev brugt til renovering af en skole.

»Jeg var selv med til at købe maling, skaffe håndværkere og fik regninger på hvert eneste stykke materiale,« fortæller Anja Ringgren Lovén.

Nu flytter hun sin indsats til det vestlige Afrika, til Nigeria, denne gang som repræsentant for sin egen nødhjælpsorganisation DIN Nødhjælp, som hun har startet sammen med en forretningsmand og revisor fra Frederikshavn.

»Vi frederikshavnere holder sammen,« smiler Anja Ringgren Lovén, der kom til Aarhus fra det nordjyske for seks år siden for at være tættere på sin tvillingesøster, der er cand.ling.merc. fra Aarhus Universitet.

Arbejde i døgndrift

Siden hun sidst kom hjem fra Afrika, har Anja Ringgren Lovén været ansat i modebutikken G-Star på Store Torv i Aarhus, mens hver eneste aften er brugt på at stable DIN Nødhjælp på benene og samle penge ind til afrikanske børn.

»Jeg vil gerne have, at alle penge, der indsamles til hjælpearbejde, skal gå til dem, der har brug for det. Derfor har vi lavet vores egen forening,« fortæller Anja Ringgren Lovén.

Siden hun var ganske lille, har hun lært at hjælpe andre. Moderen var social- og sundhedshjælper på plejehjemmet i Frederikshavn, og tidligt lærte hun sine døtre at vise hjælpsomhed og omsorg over for de ældre.

»Min mor havde altid nogle af beboerne med hjem, og vi har deltaget i alle arrangementer på plejehjemmet,« husker Anja Ringgren Lovén, der tro mod sin opdragelse droppede sit daværende job som stewardesse i Mærsk Air og plejede sin mor, som blev syg af lungekræft.

Moderen døde, da Anja Ringgren Lovén var 22 år, men sorgen sad så dybt, at hun udviklede en spiseforstyrrelse og måtte opgive sin uddannelse til sygeplejerske.

I dag fylder tabet stadig så meget, at Anja Ringgren Lovén har ladet hele sin højre arm tatovere med minder om sin mor.

Men selv om familien betyder meget for Anja Ringgren Lovén, har nødhjælpsarbejdet blandt afrikanske børn så stor en plads i hjertet, at hun drømmer om engang at kunne bosætte sig i Afrika i længere tid.

»Når jeg kommer hjem fra Nigeria, går jeg på deltid, og så håber jeg, at DIN Nødhjælp kan vokse sig så stor, at jeg kan koncentrere mig om nødhjælpsarbejdet,« siger Anja Ringgren Lovén.

Et varmt hjerte for Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce