Kongen af vovemod

Thomas Lütken startede sit firma VovemoD for ni år siden. Både rejserne med tryllekunstneren Jesper Grønkjær og de skæve tanker, der udklækkes i vanebryderpalæet, kommer dansk erhvervsliv til gode.

Kongen af vovemod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Lütken lever i et rablende skørt univers. Det har gjort ham til en efterspurgt virksomheds-udvikler. Næste stop er Honduras.

Det forstår man, når man besøger Thomas Lütkens vanebrudspalæ. Griber man efter en kop kaffe, får man stukket et reagensglas med malede bønner i den ene hånd og et målebæger fra fysiktimerne i den anden. Kogende vand fra glaskolben, værsgo, så er der kaffe i Lütkens laboratorium.

Her på Søren Frichs Vej i Aarhus har Thomas, med mellemnavnet VovemoD, skabt et eventyrunivers. I de victorianske omgivelser spædet op med en sjat 1000 og én nat og et par dråber magi smider erhvervsfolk vanetænkningen fra industrisamfundet og samler nye idéer til vidensamfundet op. Om kort tid må virksomhederne vente. Da drager Thomas Lütken sammen med ungdomsvennen, tryllekunstneren Jesper Grønkjær, ud på endnu en eksotisk rejse med duoens non-profit organisation The Smiling Fairytales Society

Virksomheder bryder vaner

Thomas Lütken er uddannet markedsøkonom i international handel, har en fortid som direktør i et stort reklamebureau, er selvlært musiker og elsker at bryde vaner. Uanset om det drejer sig om at få direktører til at droppe vanetænkning eller om at tage på rejse til sagnomspundne lande.

Vanebrud er blevet en levevej og en livsstil for manden, der voksede op i Midtjylland som søn af en Nato-sekretær og en salgschef i slagteribranchen.

»Et godt borgerligt hjem, så det er ikke derfra, jeg har det,« mener Thomas Lütken, hvis karriere som vanebryder begyndte som sparringspartner for HR-direktøren for Coca-Cola Company.

Her brillerede han ved samtalen, da han fik en mobiltelefon til at svæve.

»Det havde Jesper lært mig,« smiler Thomas Lütken.

Der er glimt i de brune øjne, når han fortæller om, hvordan arbejdet med Coca-Cola fik flere store danske virksomheder til at henvende sig for at lære at bryde vaner.

I dag har han flere end 30 virksomheder i kundekartoteket i sit vanebrudspalæ udformet som en flyvende kuffert og med vovemobilen parkeret uden for.

Allerede som dreng fattede Thomas Lütken interesse for eventyr, rollespil og revy.

Det var også gennem revyen i Kjellerup, han mødte tryllekunstneren Jesper Grønkjær, der i dag er hans bedste ven og rejsekammerat.

På rejse med smilet

Om kort tid tager de to venner til Honduras for at føre teorien om, at smilet er den korteste vej mellem mennesker, ud i livet. Thomas med guitar, mundharmonika og krøllet hjerne. Jesper med sine tryllerekvisitter, og begge med stor åbenhed og mod på at skabe gode kontakter.

»Vi vil gerne sprede smil til folk, der ikke venter det,« fortæller Thomas Lütken.

På rejsen til Honduras, hvor de skal besøge fængsler og bandemiljøer i det, der betegnes som et af de farligste områder i verden, har de for første gang selskab af en filmmand. Resultatet bliver en dokumentarfilm om det smilende møde med honduranerne.

»Der sker noget magisk, når man giver folk en oplevelse. Folk bliver fuldstændig forbløffede. Det er de ikke vant til,« fortæller Thomas Lütken, der med stor succes har underholdt så forskellige steder som i New Guinea, De Forenede Arabiske Emirater og Texas.

»I min tankegang om at turde afprøve nye handlinger og vaner, har de her ture været eksperimenter for mig. Jeg er selv gået foran med at bryde vaner.«

En vane bliver dog ikke brudt. Selv om Thomas Lütken og i særdeleshed Jesper Grønkjær har rejst til klodens fjerneste afkroge, bliver der aldrig gået på kompromis med sikkerheden.

»Vi rejser ikke ud, hvor vi sætter livet på spil. Vi er ikke dumdristige,« forsikrer Thomas Lütken til glæde for kæresten og den 11-årige søn, der må blive i Aarhus, mens far rejser ud.

Kongen af vovemod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce