Vi skal ikke være bange for det nørdede

Andreas Halskov håber at smitte andre med sin begejstring for film.

Vi skal ikke være bange for det nørdede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andreas Halskov, Skejby, er fast filmkommentater i Go? morgen Danmark og medforfatter på bogen »Guldfeber ? på sporet af Oscarfilmen« - som er aktuel netop i dag, hvor der er Oscarfest i Los Angeles.

Du kender ham sikkert fra Go' morgen Danmarks sendeflade, hvor han fortæller de morgenfriske seere om alt fra superheltefilmens udvikling til repræsentationen af sorte i amerikanske film.

Men 32-årige Andreas Halskov er også meget mere: Han arbejder som underviser på Egå Gymnasium og Københavns Universitet, er foredragsholder og skribent og redaktør på filmtidsskriftet 16:9, og så er han medforfatter på bogen »Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen«, der udkom i november.

Andreas Halskov er fortaler for en mere seriøs journalistisk dækning af alt fra smalle kunstfilm til populærkultur som f.eks. Oscaruddelingen eller amerikanske serier. Og så er han en nørd - i ordets positive forstand.

Veje mod filmen

»Min fascination af film, har altid været stor. Sammen med et par andre nørder så jeg masser af bizarre og mærkelige ting i min tidlige ungdom, som vi lejede i butikken 'Vidioten' i Odense. Jeg har altid haft en bred smag, så det kunne være en film af den tyske instruktør Rainer Werner Fassbinder den ene dag og en blodig zombiefilm den næste.«

Sådan fortæller Andreas Halskov om den første passion for filmen, som opstod i hjembyen Tarup, lidt udenfor Odense. Her voksede han op med sin mor og senere også sin morfar. Det mørke hår vidner om den græske far, som Andreas Halskov aldrig rigtig kom til at kende, da han blev boende i hjemlandet. Det blev en opvækst som en »relativt almindelig forstadsknægt«, hvor morens interesse for litteratur, teater og politik dog påvirkede ham til en begyndende fascination for kunst og kultur. Som ung tegnede han meget, og det var først senere på gymnasiet, at tanken om at studere film virkelig satte sig fast:

»Jeg begyndte at drømme om at studere filmvidenskab. Tænk, hvis man kunne leve af at snakke om film. Den praktiske kunstneriske udfoldelse har for mig altid orienteret sig om at tegne. Men jeg var tidligt fascineret af formidlingsdelen, af anmeldere og af forfattere,« forklarer Andreas Halskov.

Efter en bachelor i engelsk på Odense Universitet flyttede Andreas Halskov til København, hvor han studerede Filmvidenskab. Her spirede kærligheden til filmen, byen - og også til Helle, hans kone, som han flyttede til Aarhus med i slutningen af studiet. I dag har de børnene Nana på seks år og Mikkel på to år.

Det må gerne være seriøst

Andreas Halskov arbejder i dag som underviser på Egå Gymnasium samt Københavns Universitet, og han er derudover dybt engageret i filmtidsskriftet 16:9, hvor han er redaktør. Sammen med redaktionen har han her udgivet flere bøger som »Fjernsyn for viderekomne - de nye amerikansk tv-serier« og den ganske aktuelle »Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen«.

Han understreger, at han gerne vil være med til at formidle sin egen fascination for film og TV generelt til andre - men det skal ske på et seriøst grundlag, hvor man har alle fakta på plads. Om kulturformidlingen siger han:

»Folk efterspørger ikke nødvendigvis det korte og populære. Nogle gange kan man godt komme til at servere lort til folk, fordi man tror, at de ikke kan spise noget andet. Det skal man passe på med,« smiler han.

I stedet taler han om film med store armbevægelser, passion og faglig seriøsitet, og her skal vi ikke være bange for det nørdede, forklarer han:

»Formidlingsmæssigt forregner man sig, hvis man tror, at det, danskerne vil have, kun er nogle, der ser smarte ud... Jeg tænker på det nørdede, som nogle, der har en udelt begejstring for noget, og hvis de så har formidlingskompetencer, så kan de måske smitte andre med den begejstring,« understreger han.

Vil du smittes med begejstring for filmverdenen, kan du købe bogen »Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen« via hjemmesiden www.16-9.dk eller via turbineforlaget.dk.

Du kan også se Oscaruddelingen, som foregår i Los Angeles i aften. Følg med på TV2 fra kl. 23.
Andreas Halskov håber at smitte andre med sin begejstring for film.
Andreas Halskov håber at smitte andre med sin begejstring for film.

Vi skal ikke være bange for det nørdede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce