Det endelige opgør mellem cyklister og bilister


Det endelige opgør mellem cyklister og bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyklister er noget af det farligste, der findes. De kører, som om Jordens undergang er lige i hælene på dem. Ind og ud mellem biler. Med musik i ørerne og uden at give tegn, når de drejer. Er de virkelig på vej fra A til B? Eller forsøger de med fuldt overlæg at slutte deres liv lige der på jernhesten?

Sådan tænker jeg nogle gange, når jeg som bilist kæmper mig igennem trafikken i de større danske byer.

Omvendt synes jeg, at bilisterne er nogle satans trælse eksistenser, når jeg selv sidder på cyklen. De kører for stærkt og for tæt på os bløde trafikanter. De er aggressive, råbende og døjer med strittende langefingre. Sådan oplever jeg af og til bilfolket fra min cykel.

 

Derfor - og fordi trafikkrigen mellem de to trafikanttyper altid blusser op i medierne på den her tid af året - besluttede jeg mig for nogle uger siden for at gøre noget ved det: Jeg ville én gang for alle finde svaret på, hvem der opfører sig værst i trafikken. Er det bilisterne, eller er det cyklisterne?

Bevæbnet med en mikrofon bevægede jeg mig ud i trafikken for at finde svaret. Jeg snakkede med bilister, og jeg snakkede med cyklister. Til min store overraskelse var der en tendens til, at cyklisterne pegede på sig selv, mens bilisterne - til min knap så store overraskelse - pegede på jernhestefolket. Så langt så godt. Noget tydede på, at cyklisterne er værst.

Men så kiggede jeg på flere meningsmålinger. Her bliver der spurgt på forskellige måder, og det var ikke til at male et entydigt billede. Nogle peger på cyklisterne, andre bilisterne som synder nummer et i trafikken.

Jeg blev heller ikke klogere, da jeg ringede til FDM og Cyklistforbundet. Ingen af de to kæmper havde lyst til at pege fingre ad hinanden. De ville hellere fokusere på løsninger.

 

Nuvel. Jeg greb knoglen og ringede til Lars AP, der blev landskendt, da han i 2010 skrev bogen "Fucking flink", som senere blev til en bevægelse af samme navn. En bevægelse, der lever i bedste velgående og har en mission: At vi skal være verdens flinkeste folk.

"Der kommer flere biler og cyklister på vejen. I hvert fald i de større byer. Vi er nødt til at være mere flinke, hvis vi skal kunne enes og have en fredelig sameksistens, siger han blandt andet.

Hvad han ellers siger, og hvor langt jeg kom i jagten på at finde ud af, hvem der opfører sig værst i trafikken, kan du læse meget mere om på side 4-7 i denne udgave af Gear.

 

Pssst! I denne uges Gear kan du også læse mere om vores helt nye videomagasin, der handler om gear, gadgtets og fremtidens tendenser i den digitale verden. Læs mere på side X.

Det endelige opgør mellem cyklister og bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce